Fotbalisté Vyškova v přímém souboji o první místo ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE porazili v 16. kole v Drnovicích pražskou Duklu 2:0 a přezimují v čele tabulky s náskokem čtyř bodů. Brněnská Zbrojovka, která je největším aspirantem na postup do 1. ligy, doma podlehla béčku Olomouce 0:1. Po dvou výhrách 3:0 nad Líšní a Kroměříží tak poprvé padla pod vedením trenéra Polácha a v aktuální tabulce je až šestá s devítibodovou ztrátou na první Vyškov.

Lídr tabulky rozhodl duel už v první půli

Vyškov proti Pražanům rozhodl o výhře už v prvním poločase, kdy se trefili Bayo a Štěpánek. Skóre otevřel ve 25. minutě Bayo po rohu, který výborně rozehrál Ilko. Štěpánek míč hlavou posunul na Metsoka, který posunul míč na Baya a ten z úhlu prostřelil Šťovíčka. Druhou branku přidal ve 39. minutě kapitán Štěpánek, který dostal od Souarého přesný pas na půlku a po sólu ranou k tyči za hranicí šestnáctky překonal gólmana hostů. Domácí zvítězili po dvou kolech a na druhou Duklu mají čtyřbodový náskok. Pražané nevyhráli podruhé za sebou.

Rada byl zklamaný

Zatímco domácí kouč Jan Kameník byl s výsledkem spokojený, trenér Dukly Petr Rada byl z prohry zklamaný. „Do utkání jsme ale nevstoupili špatně, kdy jsme domácí v úvodu nepustili do žádné šance. Dařilo se nám dobře kombinovat a držet míč, ale utkání bohužel rozhodly naše individuální chyby. Do druhého poločasu jsme znovu vstoupili aktivně, ale soupeř stále hrozil z rychlých protiútoků. V závěru měl velkou šanci Buchvaldek, kterého ale domácí gólman Stejskal dobře vychytal,“ uvedl zkušený kouč hostů.

Zbrojovka podlehla doma béčku Olomouce

Zápas Zbrojovky s rezervou Olomouce mířil k bezbrankové remíze. Oba týmy měly v první půli několik šancí, ale nedokázaly je využít. Do druhého dějství vystřídal kouč Polách Pachlopníka se Štěrbou, které vystřídali Kronus a Hellebrand. Po hodině se místo Alijagiče dostal na hřiště Smejkal a hned dobrým centrem na zadní tyč našel Řezníčka. Jeho hlavičku ale vytáhl gólman Hanáků na roh. A když se zdálo, že se domácí nadechují k závěrečnému náporu, potrestali hosté chybu Brna. Fiala dostal ve vápně dost prostoru ke střele na bližší tyč a odpálil obrovskou radost v táboře hostů – 0:1. Olomouc pak hubený náskok udržela a z Brna si odvezla důležité tři body.

Špatný výkon si nedovedl Polách vysvětlit

Zbrojovka nenavázala na minulé dvě třígólové výhry, před vlastními diváky prohrála třetí z posledních čtyř duelů a zůstala šestá. Není tedy divu, že trenér Polách byl zklamaný. A nedovedl si vysvětlit, proč Brno nenavázalo na dobrý výkon ze dvou předchozích utkání. „Těžko se mi hledají slova, jsem z naší hry zklamaný. Z toho, jaký výkon jsme předvedli v posledním domácím zápase. Nedokázali jsme se přizpůsobit, naše hra byla pomalá, situace kolem šestnáctky jsme řešili nahodile. Chybělo tam překvapení, bylo toho málo,“ řekl kouč.

Přijdou změny v kádru?

Podle Polácha bylo cílem získat z posledních tří utkání devět bodů. To se však nepovedlo, takže je načase sáhnout do kádru, který podle trenéra potřebuje okysličit. „Co bude dál, to je na setkání s vedením, aby se to celkově vyhodnotilo a řeklo se, jakým směrem se klub bude ubírat,“ dodal kouč Zbrojovky.