Fotbalisté Vyškova na úvod jarní části druhé ligy překvapivě prohráli na stadionu nováčka Kroměříže 0:1. Moravský celek vyšel teprve potřetí v sezoně naprázdno a jeho náskok v čele tabulky před druhou Duklou se snížil na tři body. Pražané ve šlágru 17. kola v souboji dvou adeptů na postup remizovali v přestřelce 3:3 s Brnem. Zaváhalo i třetí Táborsko, které doma hrálo s Chrudimí bez branek. Desátá Líšeň prohrála doma s Viktorií Žižkov gólem inkasovaným v 94. minutě.

V Kroměříži rozhodl po pauze Houser

O nečekaném triumfu Kroměříže nad Vyškovem rozhodl krátce po změně stran Houser. Hanácká Slavia zvítězila ve druhém kole za sebou a poskočila na 11. místo. Vyškov nezvítězil venku ve třetím z posledních čtyř druholigových zápasů.

Zbrojovka uhrála jen bod, přestože na Julisce třikrát vedla

Brno získalo na Julisce jen bod, přestože třikrát vedlo. Na trefy Koželuha, Alijagiče a Potočného odpověděli Moulis a dvakrát Mešanovič. V závěrečném nastavení dostal červenou kartu střídající domácí hráč Holiš.

Brno ztrácí bod na barážovou příčku

Svěřenci trenéra Rady nevyhráli třetí kolo po sobě a Zbrojovka druhé. Čtvrté Brno tak ztrácí bod na třetí Táborsko, jež v duelu s Chrudimí prodloužilo čekání na triumf na čtyři kola, přičemž ve třech z nich bodovalo. Východočeský celek je sedmý.

Líšeň prohrála gólem v nastavení

Desátá Líšeň doma podlehla Žižkovu 0:1 a nezvítězila počtvrté za sebou. Viktoria pod vedením trenéra Marka Nikla měla dvě gólové šance už v první půli. O plný bodový zisk nováčka soutěže se ve čtvrté minutě nastavení postaral po rohu hostů Kozojed. Viktoria zvítězila po sérii tří proher a je třináctá.

Zápas rozhodla poslední akce, řekl Valachovič

Trenér Líšně Milan Valachovič byl po ztrátě tří bodů rozladěný. „Věděli jsme, že to bude těžký zápas, po čtyřech měsících nás čekal první mistrák. Trošku byla na hráčích vidět nervozita, která se na nich podepsala. Přípravu jsme měli slušnou, ale teď se všechno maže. Byl to zápas, který rozhodla poslední akce. Střídající hráči si nepohlídali nabíhajícího soupeře, jinak jsme všechny souboje celkem zvládli. Ale v závěru jsme zbytečně dvakrát propadli a je z toho prohra,“ posteskl si líšeňský stratég.

Tři body bereme, uvedl Nikl

Jeho protějšek Marek Nikl naopak zářil štěstím. „Utkání se mi hodnotí samozřejmě dobře. Dali jsme gól v poslední minutě nastavení, možná už lehce po něm. Pro Líšeň je to možná krutý výsledek, ale takový je fotbal. Odehráli jsme dobrý zápas. Byl to urputný boj, ale my jsme byli tím šťastnějším týmem. Dobře jsme se připravili a myslím, že jsme si body zasloužili. Nedostali jsme gól, měli slušné šance a soupeře do ničeho moc nepouštěli. Takže tři body bereme a jsme spokojení,“ řekl žižkovský kouč Marek Nikl.