Fotbalisté Vyškova udolali v 9. kole druhé ligy v přestřelce Prostějov 4:3 a vrátili se do čela tabulky. Účastník baráže z minulé sezony vede soutěž o bod před druhou Zbrojovkou Brno a o tři body před třetí Duklou Praha, která v pátek prohrála v Opavě. Vlašim remizovala v Brně s Líšní 2:2 a olomoucká rezerva zvítězila v Kroměříži 2:1.

Domácí se na výhru nadřeli

Vyškov byl proti předposlednímu Prostějovu velkým favoritem, ale na zisk očekávaných tří bodů se ve svém azylu v Drnovicích nadřel. Hosty dokonce v 57. minutě poslal po individuální akci do vedení 3:2 Jaroň, domácí ale otočili stav. Obrat dokonal v 86. minutě Kanakimana z Burundi. „Dostal jsem přihrávku a skóroval jsem. Není to lehká situace, protože lidé očekávají, že dám gól. Když jsem se dostal před bránu, věděl jsem, že musím zůstat v klidu,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web Kanakimana.

Góly stříleli jen Afričané, Metsoko se dotáhl na Řezníčka

Střelec rozhodujícího gólu Kanakimana se na hřišti cítil dobře, přestože se z Burundi vrátil až v pátek po letu, který trval šestnáct hodin. I proto do hry naskočil až v 78. minutě. „Lehce jsem si zatrénoval a promluvil s trenérem. On věděl, že jsem unavený, a proto jsem začínal na lavičce. V kabině byla velká motivace vyhrát, snažíme se ze sebe vydávat to nejlepší. Cítil jsem se dobře, protože mi trenér věří. A jsem rád, že se mi zápas nakonec povedl,“ těšilo reprezentanta Burundi. I předchozí tři góly Vyškova dali afričtí hráči, dvakrát se trefil Tožan Metsoko, který se s brněnským Řezníčkem a Singhatehem z Vlašimi dělí o vedení v tabulce kanonýrů.

Vyhráli pátý domácí zápas v řadě

Favorit vyhrál v azylu v Drnovicích před 1523 diváky i pátý domácí zápas v sezoně. A posunul se s 20 body do čela FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY před Zbrojovku, která na něj ztrácí pouhý bod. Jihomoravské derby obou týmů, které se odehraje 23. září na stadionu na Srbské, tak bude pikantním soubojem o první příčku tabulky. Na Vyškov se však může bodově dotáhnout páté Táborsko, pokud vyhraje v Praze se Žižkovem.

Líšeň vybojovala s Vlašimí aspoň bod

O skóre za Duklou je čtvrtá Vlašim, která v závěru ztratila vítězství proti Líšni. Brněnský celek srovnal v 88. minutě, kdy dal z penalty svůj druhý gól v utkání Čermák. Ten otevřel skóre z přímého kopu ve 28. minutě, Vlašim pak průběh duelu otočila dvěma góly, ale na tři body to nestačilo. Hosté poprvé po čtyřech kolech nevyhráli a na první příčku ztrácejí tři body. Líšeň je osmá.

Béčko Olomouce přehrálo nováčka z Kroměříže

Olomoucká rezerva si připsala třetí vítězství po sobě a opět výsledkem 2:1. Nováček z Kroměříže naopak potřetí z posledních čtyř kol nebodoval. Hanáci přeskočili dnešního soupeře v tabulce a patří jim deváté místo.