Fotbalisté Vyškova ztratili v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY letošní neporazitelnost. V Chrudimi sice po první půli vedli 1:0 brankou Kanakimany, ale domácí ve druhém dějství duel s lídrem tabulky otočili. Stačily jim k tomu čtyři minuty a dva slepené góly. A protože pražská Dukla doma remizovala bez branek s Líšní, nahradila Vyškov na čele druholigové tabulky.

Domácí spálili několik šancí

Vyškov vstoupil do utkání dobře a držel balón na svých kopačkách. Postupně však iniciativu převzali domácí, což potvrzovali svými šancemi. V 18. minutě mohl otevřít skóre Huf, jehož pokus vytěsnil z brankové čáry Cheick Souaré. Do sítě neprošly ani další dvě následné šance z malého vápna.

Vedení zajistil hostům hlavou Kanakimana

Chrudim mohly zmařené šance mrzet přesně podle známého hesla Nedáš – dostaneš! Vyškov skóroval z jediné šance v první půli, když si na centr z levé strany naskočil Kanakimana a hlavičkou poslal hosty do vedení. Hubený náskok pak už bez větších potíží lídrovi vydržel do závěrečného hvizdu prvního poločasu.

Obrat nastartoval Huf

Poločasové vedení však nevýrazně hrající Vyškov dlouho neuhájil. Chrudim na soupeře po pauze nastoupila a začala proměňovat své šance. Nejprve se prosadil produktivní Huf, který se dostal k volnému míči po rohu. O čtyři minuty později stejný hráč vysunul do úniku Langhamera, který prostřelil Stejskala podruhé a otočil skóre ve prospěch Chrudimi!

Nervózní závěr: osm žlutých karet!

Lídr tabulky se na východě Čech dlouho nemohl dostat do souvislého tlaku, po chybách v defenzívě si naopak sám koledoval o třetí branku. Při největší hrubici však Stejskal svoji chybu proti Jurčenkovi napravil. V závěru se spíše strkalo, než hrál fotbal, sudí rozdal celkem osm žlutých karet. Na výsledku se ale nic neměnilo a Chrudim se stala prvním týmem sezóny, který Vyškov porazil. Hosté navíc přišli o vedoucí pozici v soutěži, protože Dukle stačila domácí remíza 0:0 s Líšní k tomu, aby se dostala do čela tabulky právě před Vyškov.

V reprezentační pauze si oddechnou

Ambiciózní tým z jihu Moravy si teď může v nabitém programu vydechnout v reprezentační pauze. Druholigoví fotbalisté se totiž vrátí na trávníky až v přespříštím týdnu, kdy MFK bude hostit lákavé derby s Prostějovem. Duel se uskuteční v sobotu 16. září na stadionu v Drnovicích. Začíná se tradičně od 10.15 hodin.