První utkání hokejistů Komety v novém roce 2024 bude mít v Brně pikantní příchuť: pod Špilberk totiž jako první letošní soupeř dnes dorazí pražská Sparta. Tu Brňané ve stávající sezóně už dvakrát porazili. Podaří se jim to potřetí? Pokud ano, pak by u toho měli být i útočníci Jakub Flek a Kristián Pospíšil, kteří v Kometě prodloužili smlouvy. Šlágr kola bude mít náboj i kvůli tomu, že Pražané ve středu proti Vítkovicím uspěli a dostali se do čela tabulky. Kometa naopak kvůli odloženému duelu s Pardubicemi stála, a tak se poprvé do akce v novém roce zapojí domácím duelem s lídrem soutěže. Utkání odstartuje na ledě Winning Group Areny v 18:00.

Na šlágr kola zve i Flek

Na šlágr 38. extraligového kola zve na sociálních sítích klubu i Jakub Flek, který do Brna přišel předloni a v moravské metropoli minimálně dalších 24 měsíců zůstane. „Chtěl bych oznámit zajímavou novinku, podepsal jsem s Kometou smlouvu na další dva roky, takže se nemůžu dočkat, až se všichni potkáme na zimáku. V pátek všichni na Spartu!“ řekl útočník, který se okamžitě po přestupu do Brna zařadil mezi stěžejní hráče Komety. Jeden z nejlepších bruslařů a specialistů na oslabení v extralize je nyní nejproduktivnějším hráčem Brňanů. Do statistiky si zatím připsal 21 kanadských bodů za 7 gólů a 14 přihrávek.

Pospíšil podepsal na tři roky

Ještě o rok delší smlouvu podepsal i slovenský forvard Kristián Pospíšil. Bronzový medailista z olympiády v Pekingu přišel pod Špilberk v průběhu loňské sezony z finské nejvyšší soutěže a moravský klub si natolik oblíbil, že v něm bude pokračovat další tři roky. Fanoušci se tak na jeho góly a emotivní momenty mohou těšit i v následujících sezonách.

Proti lídrovi je čeká těžký zápas

Proti Spartě však čeká Brňany těžký zápas. Pražané prožili povedený závěr roku. V sedmi duelech jej přemohla v posledním utkání před Silvestrem jen Olomouc, která si metropole odvezla výhru 4:1. Kabinu Sparty také postihla marodka a proti Vítkovicím v novoroční premiéře dostali šanci i mladí hráči z tamní akademie. I v oslabené sestavě ale Pražané soupeře z Ostravy udolali těsně 2:1. Hubená výhra však přesto tým vynesla na čelo tabulky. Nutno však dodat, že Sparta má oproti Pardubicím odehráno hned o tři duely navíc.

Nejútočnější tým extraligy má v zádech spolehlivé gólmany

Bez ohledu na početné zdravotní ztráty Sparta neztrácí na ofenzivní síle. Z týmového hlediska se jedná o nejútočnější tým extraligy. Produktivita je rozdělena mezi více hráčů. I letos je týmovým tahounem zkušený kapitán Michal Řepík (11+15). Díky dvěma trefám proti Vítkovicím se na Řepíka bodově dotáhl také Roman Horák (8+18). Trojici nejlepších uzavírá Filip Chlapík (10+15). V brankovišti se Pražané opírají o Jakuba Kováře s Josefem Kořenářem, oba gólmani před koncem kalendářního roku také podepsali nové smlouvy. Jasnou jedničkou je zkušenější Kovář, ale ve 12 duelech nezklamal ani Kořenář.

Brno vybojovalo výhru v prodloužení na Kladně

Naopak Kometa má za sebou sérii neúspěchů, kterou však utnula výhrou 5:4 v prodloužení na ledě Kladna. Brňané jsou nyní osmí a mluví pro ně i výsledky vzájemných zápasů se Spartou v letošní základní části. Kometa nejprve Spartu vynulovala na jejím ledě poměrem 2:0, aby zvládla také domácí odvetu výsledkem 2:1 po prodloužení. Do utkání by už měl zasáhnout americký obránce Zach Osburn, který v tomto týdnu přišel z Mladé Boleslavi. Otázkou pak zůstává, kdo bude dnes chytat místo zraněné jedničky Furcha. Dvojka Lukeš zrovna oslnivou formou nehýří, takže na Kladně ho od začátku nahradil Jekel, povolaný narychlo z Třebíče. Ten však po třetím gólu přenechal ve 27. minutě místo právě Lukešovi, který pustil už jen jedinou střelu a přispěl tak ke zmíněné výhře v prodloužení.