Cukrářský mág Maršálek míří do Brna, představí tu knihu o dortech
Foto:
Jaroslav Hauer
Josef Maršálek se v devatenácti letech vydal za svým snem a místo učitelem se stal na sedm let součástí nejlepšího kulinárního týmu Evropy, s nímž pekl dobroty i pro anglickou královnu. Své zkušenosti sbíral po celém světě – procestoval Evropu a působil i v Indii v nejlepší tamní patisserii, aby se nakonec vrátil zpět do Česka, založil vlastní firmu a natočil nejúspěšnější světovou show o pečení.
Nyní představuje knihu SEXY DORTY od Mistra cukráře Josefa Maršálka. Moderní kuchařka, v níž slavný cukrář prozradí své největší vychytávky, díky kterým budou sladké výtvory všech, kteří rádi pečou, prostě neodolatelné.
Kmotrami knihy s 30 dorty, 250 recepty a 300 fotografiemi byly zpěvačka a principálka Lucie Bílá a herečka Simona Stašová. Křtem v pražském Divadle Lucie Bílé provázela moderátorka Jolana Voldánová a v Brně dnes bude slavnostní autogramiáda v knihkupectví "na Čáře", a to od 16:00.
„Já jsem nadšená. Nejsem přímo nějaký zásadní konzument sladkého, ale peču ráda, protože mám pro koho. To, co dokáže Pepa Maršálek jak díky svému umu, tak i co se knih týče, je prostě úžasné. Kdybych měla klobouk, smeknu,“ přiznala Jolana Voldánová.
Lucie Bílá i Simona Stašová ocenily to, že Maršálek rozdává nejenom skvělou energii, humor, je velký profesionál, ale dokáže dát všanc i něco ze svých cukrářských tajemství.
„Pepa je nejenom mistr nad mistry, ale taky kamarád. Já mám ráda lidi, kteří vědí, co chtějí a dělají věci s maximální pečlivostí a profesionalitou. Jsem moc ráda, že se opět křtilo v našem divadle,“ podotkla Lucie Bílá.
S názvem Sexy dorty si Josef Maršálek užil své. Nebylo jednoduché přesvědčit vydavatele, tedy Albatros média, aby se z „pracovního názvu“ stal název definitivní.
„Sexy je totiž zakázané slovo a vyhledavače pak takové knihy řadí vedle publikací, jako je třeba Kámásutra, což je pro knihy, jako jsou kuchařky – ´cukrářky´ trochu zvláštní a zavádějící. Ale nedal jsem se a řekl jsem, že buď to, nebo nic. Zvítězil jsem,“ podotkl s humorem ale hrdostí cukrářský mistr.
Knihu „pekl“ se svou sestrou a malým týmem fotografek a designérek skoro týden v domě v jižních Čechách, kde Maršálek se svým životním partnerem Petrem, žije. „Pět dní se jen peklo, zdobilo, stylizovalo a fotilo. Na ty recepty, které v knize najdete, padlo 160 kilogramů ingrediencí, ovšem těch nejlepších a nejkvalitnějších. Byla velká pohoda i legrace. To je totiž důležité,“ prozradil Maršálek.
NEJČTENĚJŠÍ
Exkluzivně pro Brňana
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
- Žádná auta, ani motorky! Masarykův okruh se na pár…
- D1 bude po 58 letech dokončená, dnes se otevře úse…
- Krajští silničáři plánují pro příští rok několik v…
- České dráhy žádají po Brnu přes 10 milionů korun z…
- Brno hledá způsob, jak zachovat středověké základy…
- Silničáři vybírají firmu, která postaví dálniční s…
- Firma začala z Horních Heršpic odvážet část nelegá…
- Zubní pohotovost bude v Brně i na stomatologické k…
- Policie: Muž na Brněnsku vyráběl pervitin, žena dr…
- Průzkum: Obliba kapra na Štědrý den klesá, roste o…
Přinášíme vám aktuální události z Brna a okolí. Přehledné zpravodajství, krimi, sport, kulturu a veřejné dění v Brně – denně pro vás vybíráme ty nejdůležitější zprávy z našeho města. Chybí vám tu něco? Napište nám.






