08. 02. 2023 Dnes má svátek Milada

Kilo halušek spořádal za devět minut! Pochoutka dala v horku maxijedlíkovi pořádně zabrat

Za devět minut dokázal spořádat kilogram brynzových halušek známý maxijedlík Jaroslav Němec. Pochoutka mu ale dala v horku na Ovčáckých slavnostech ve Zlobici na Brněnsku pořádně zabrat.
jardahalusky1

Foto:

Jan Charvát

Ovčácké slavnosti se každoročně odehrávají v krásném přírodním areálu Zlobice u Lipůvky za Brnem. Nechybí při nich ukázky ovčáckých dovedností, zpracování vlny nebo jarmark. A jedním z bodů bohatého programu je i soutěž v pojídání brynzových halušek.

Letos se do ní přihlásilo deset borců, mezi nimiž nemohl chybět Jarda Němec. A poté, co před každého z nich položili pořadatelé talíř s kilogramem této pochoutky, zněl úkol soutěžících jasně: na snězení máte deset minut a na zapíjení vodou či pivem můžete zapomenout!

Rodák z Bystrého u Poličky se tedy stejně jako devět konkurentů pustil do halušek a přiznává, že tentokrát mu to dalo pěkně zabrat. „Byla to docela fuška. Loni jsem stejné množství halušek snědl za tři minuty, letos jsem to zvládl za devět minut. Jenže halušky jsou každý rok jiné. Zatímco loni byly malé a dobře omaštěné, letos kuchaři uvařili velké s trochou brynzy,“ svěřil se zpravodajskému portálu BRŇAN maxijedlík.

Přestože kilo pochoutky do sebe soukal stejným stylem, jak je zvyklý, docela se letos doslova a do písmene zapotil. „Největší problém totiž bylo vedro, ve kterém jsme se museli poprat s teplými haluškami. Šlo to špatně do krku, protože halušky byly tentokrát fakt velké a já jsem zvyklý spíš na malé kousky. Navíc byly míň omaštěné a nebylo na nich tolik brynzy jako obvykle,“ popsal průběh klání Jarda Němec, kterému prý aspoň trochu pomohlo pivo vypité ještě před soutěží.

A když i moderátor akce přiznal, že letos byla soutěž v pojídání halušek za poslední roky zřejmě nejtěžší, pak není divu, že ji dokončili jen dva z deseti borců. Zbylých osm soutěžících totiž svou porci v desetiminutovém limitu nedokázalo sníst!

„Hned po soutěži jsem vypil dvě půllitrové limonády a dal jsem si pak ještě jehněčí speciality a svíčkovou,“ dodalmaxijedlík s úsměvem na tváři v odpovědi na otázku, jestli mu nebylo po takovém náporu těžko od žaludku.

Líbí se mi

0
Zdroj:
Facebook
Twitter
Email

Exkluzivně pro Brňana

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT