Liberecký tým, jako vítěz základní části, vstupoval do semifinálové série s úřadujícím mistrem na domácím ledě. V obou utkáních se podařilo Bílým Tygrům otevřít skóre zápasu, ovšem ani jednou se jim nepodařilo odskočit na více než jednobrankový rozdíl. Hlavní kouč Pešán v domácích duelech spoléhal na osobnosti svého týmu. Z přesilové hry se prosadil v prvním utkání Marek Kvapil, rozhodnutí v prodloužení obstaral kapitán Petr Jelínek a své zkušenosti prodává také Lukáš Krenželok. Mezi mladými hráči zaujal Marek Zachar, jenž dokázal skórovat ve druhém utkání. Roli nejproduktivnějšího hráče Liberce v play-off nadále plní Michal Birner (4+3).

Hokejové umění však zdaleka není pouze o ofenzivní činnosti hry. Útočníkům obou celků jejich práci ztěžují výborně připraveni maskovaní muži na obou stranách. Důkazem budiž skvostné statistiky těchto klíčových mužů v play-off. Liberecký Roman Will drží úspěšnost zákroků nad 92 procenty, brněnský Marek Čilak dokonce atakuje hranici 95 procent! Průměr inkasovaných branek pak činí na liberecké straně 1,68, brněnský je na čísle 1,43. Při setkání ofenzivních střelců typu Petera Muellera či Marka Kvapila jsou tato čísla opravdu skvělou vizitkou obou brankářů.

Kometa na libereckém ledě po většinu hrací doby dotahovala náskok soupeře. Vedení brněnskému týmu vydrželo v prvním zápase tři minuty a sedmapadesát vteřin. Pak se Kometa dostala do vedení až v prodloužení druhého utkání, což znamenalo srovnání semifinálové série na 1:1. Ta se nyní stěhuje do Brna.

Nedá se očekávat, že by domácí prostředí hrálo rozhodující roli při výkonech obou celků, naopak je nadále předpokládán trend tuhých bojů a trpělivé hry. Brněnští hráči se však těší na vynikající atmosféru, kterou je Brno pověstné v rámci celé republiky. „Těžko říct, s čím soupeř přijede. My se budeme připravovat pořád stejně a uvidíme. Nás poženou domácí fanoušci, bude plný barák a to bude peklo. V Liberci byla dobrá atmosféra, ale u nás bude ještě lepší,” prohlásil krátce po skončení druhého utkání v Liberci útočník Martin Zaťovič.

Třetí semifinálový duel odstartuje v Brně už dnes v 17:00, utkání číslo 4 je pod Špilberkem na programu v pondělí od 19 hodin.