První třetina zápasu nabídla svižný a atraktivní hokej s brankovými příležitostmi na obou stranách. Asi největší z nich měl Martin Zaťovič, který nabral rychlost na levém křídle a svou následnou střelou orazítkoval vzdálenější tyč branky soupeře. O minutu později se před Pavláta dostal Pavlík. Snažil se jej překonat bekhendovou kličkou a zakončením mezi betony, plzeňský gólman je ale dokázal včas sklapnout. Několik dobrých zákroků musel na druhé straně předvést i Lukáš Klimeš. Puky totiž poměrně často létaly jeho brankovištěm, třeba jako v případě, kdy přihrávka mířila na Pavla Musila. Brněnský gólman ale střelu hostujícího útočníka z nadějné pozice dokázal vyrazit do rohu kluziště. Oba brankáři v první dvacetiminutovce nepustili za svá záda jediný kotouč, ta tedy skončila bezbrankovým výsledkem.

Prostřední perioda byla té předcházející podobná. Viděli jsme ovšem první nedovolené zákroky i góly. Plzeň svou přesilovou hru využít nedokázala, na opačné straně ledové plochy se tak prosadila Kometa. Alexandre Mallet vysunul Petra Holíka, šikovný centr si pak tváří v tvář gólmanovi rychle přehodil kotouč na forhend a svižnou střelou jej poslal k levé tyči – 1:0. Navýšit svůj náskok mohli Brňané ve své první početní výhodě, Mikyska ale Krištofovu skvělou nabídku mezi kruhy usměrnil jen vedle a ani žádná další střela v brance neskončila. Další možnost měl Luboš Horký, který opět ukázal svou pověstnou rychlost a pláchl po pravém křídle. Brankáře Pavláta ale prostřelit nedokázal. Naopak tak přišlo vyrovnání. Puk proskákal od Martina Langa brankovištěm k Václavu Adamcovi, který jednoduchou střelou do odkryté brány vstřelil svůj první gól v extralize – 1:1. V samotném závěru třetiny pak došlo k domácímu faulu, přesilovou hru si tak Plzeň přenesla do třetí části. 

S ní si ovšem brněnská obrana taktéž dokázala poradit. Po návratu Zaťoviče na led se tak opět hrálo nahoru dolů. Skvělou příležitost měl Matyáš Kantner, jeho únik ale dokázal Klimeš zlikvidovat a odrazit kotouč kousek vedlo branky. Na druhé straně pak po přihrávce od pravého mantinelu pálil Mueller, prostor mezi třemi tyčemi ale o kousek netrefil. Velkých šancí mimo to oproti předchozím třetinám ovšem trochu ubylo. Jednu sice měl Marcel Haščák během početní výhody, jeho střelu do částečně odkryté brány ale skvělým zákrokem zastavil Pavlát. Do konce základní hrací doby tak už žádná branka nepadla a šlo se do prodloužení. 

Během nastavené pětiminutovky držela kotouč dlouhou dobu v kuse Plzeň, Kometa se tak do šancí dostávala až v jejím závěru. Tu nejnadějnější měl Mueller, který ale svou bekhendovou kličku po přihrávce Krištofa nedotáhl do úspěšného konce. O vítězi tak musel rozhodnout až nájezdový rozstřel. Za Kometa byli úspěšní hned tři střelci, o rozhodující nájezd se postaral Peter Mueller. Bod navíc tak zůstal v Brně.