„Vedení klubu SK Líšeň schválilo v těchto dnech přestupy dvou hráčů základního kádru do prvoligových mužstev. Přesto, že jde o velké oslabení, pokračujeme v plnění slibů. Kdykoliv SK Líšeň osloví klub z první ligy odpovídající nabídkou, umožníme našim hráčům přestoupit do nejvyšší soutěže,“ vysvětlil zpravodajskému portálu BRŇAN předseda klubu Karel Hladiš.

Klub tak podle něj pokračuje v nastavené linii poslední doby. „Do roku 2019 hrála Líšeň amatérské soutěže. Naši odchovanci Král, Pašek či Nosko našli své místo ve Zbrojovce. Pomohli jsme sousedům také tím, že se v našem dresu v rámci hostování rozehrála více než desítka fotbalistů k prvoligové výkonnosti,“ upřesnil Hladiš.

Od sezóny 2019/20 pak Líšeň hraje profesionální soutěž, tedy FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU. „I přesto jsme prvoligové Zbrojovce přispěli trenérem a pěti hráči,“ uvedl předseda klubu.

V rámci hostování se v Líšni rozehráli k místům v první lize další tři Zbrojováci. „Odchody Kučery a Silného jsou v duchu našich závazků k hráčům. Oběma je třeba poděkovat za jejich výkony v SK Líšeň a přejeme jim hodně úspěchů v nových působištích,“ sdělil Hladiš.

Ten spolu s vedením klubu a trenéry věří, že se jim i nadále bude dařit získávat na jejich místa nové mladé hráče, kteří budou hladoví po úspěchu a časem se probojují do vrcholového fotbalu.

Odchodem šestadvacetiletého snajpra Jana Silného, který na podzim během čtrnácti utkání nastřílel soupeřům osm branek, se tak otevírá větší prostor například dvaadvacetiletému dravému útočníkovi Martinu Ziklovi, který do Líšně přišel právě z brněnské Zbrojovky. A z Vyškova se vrátil sedmadvacetiletý záložník David Krška.