Nezodpovědná hazardérka se vyklubala z těhotné řidičky, která na Nový rok nabourala v brněnských Židenicích jiné auto. Policisté se totiž při dechové zkoušce nestačili divit, když jim přístroj ukázal, že třicátnice ve vysokém stupni těhotenství má v sobě skoro dvě promile alkoholu! Ohrozila tak nejen dosud nenarozené dítě a sebe, ale i několik dalších lidí včetně svého osmiletého syna a dalších dětí z druhého vozu.

Napálila do auta před sebou

Nehoda se sice stala první lednový den, ale policisté k ní zveřejnili šokující podrobnosti až nyní. Na světelné křižovatce v Brně-Židenicích se střetla dvě osobní auta, což není nic až tak neobvyklého. Šestatřicetiletá řidička se plně nevěnovala řízení a narazila do vozu před sebou.

Naměřili jí 1,9 promile!

Policisté, kteří přijeli bouračku řešit, udělali oběma šoférům dechovou zkoušku. Její výsledky je překvapily. „Řidič, který zastavil v křižovatce na červenou, měl dechovou zkoušku negativní. Zato řidička, která dopravní nehodu způsobila, měla v krvi 1.9 promile alkoholu!“ informovala na policejním webu mluvčí brněnských strážců zákona Petra Hrůzová.

Lehce zraněné děti odvezly sanitky do nemocnice

Žena podle ní může mluvit o velkém štěstí, že její nezodpovědné chování neskončilo neštěstím. „Usedla za volant opilá, v pokročilém stádiu těhotenství a ve vozidle seděl její osmiletý syn a matka. V autě, které nabourala, jela čtyřčlenná rodina,“ upřesnila policejní mluvčí.

Děti včetně jejího syna byly převezeny s lehkými zraněními do dětské nemocnice a ženu odvezla sanitka do porodnice.

Přijde o řidičák a hrozí jí až rok za mřížemi

Pro opilou řidičku však tím případ zdaleka nekončí. Žena, z níž by měla být zanedlouho dvojnásobná matka, totiž čelí trestnímu stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jí za to až rok vězení nebo citelný peněžitý trest. A téměř jistě může počítat s tím, že přijde o řidičský průkaz.