Milovníci melodického rocku se mají na jaře na co těšit. Do tuzemska totiž dorazí Led Zeppelin Symphonic, který v půlce května zahraje na brněnském výstavišti hity legendární kapely v doprovodu symfonického orchestru.

Navazují na odkaz rockových ikon

Přestože cesta Led Zeppelin ke slávě nebyla jednoduchá, patří dnes mezi nejznámější hudební skupiny vůbec. Na tento ikonický odkaz nyní navazuje Led Zeppelin Symphonic – tedy spojení rockové kapely, symfonického orchestru a vynikajících zpěváků.

Koncerty v Praze a Brně

Více než padesátičlenný ansámbl po úspěšně vyprodaných vystoupeních v Londýně a Paříži vyráží na světové turné, ve kterém neminou ani Česko. Led Zeppelin Symphonic vystoupí 14. května v pražském Kongresovém centru a 16. května v Brně na výstavišti. Diváci se mohou těšit na 25 nejznámějších písní kapely Led Zeppelin v neotřelém podání. Nebudou chybět hity jako Whole Lotta Love, Black Dog, Kashmir, Rock & Roll, Dazed & Confused a samozřejmě Stairway To Heaven. Vstupenky jsou již v prodeji v síti Ticketportal.cz.

Blues rockové kytary

Britská rocková skupina Led Zeppelin vydala své poslední studiové album už v roce 1982. I tak se stala jednou z nejúspěšnějších a nejvýznamnějších kapel v hudební historii. Jejich styl hudby se zakládal na tvrdém, blues-rockovém kytarovém zvuku. Led Zeppelin tak mnozí znalci považují za zakladatele hard rocku a předchůdce heavy metalu. Typické pro ně byly také extravagantní inspirace z jiných kultur a psychedelické motivy.

Jejich hudba zněla ve filmových hitech

Ačkoli kapelu provázela pověst bouřliváků a postrachu hotelových pokojů, svou hudbou ovlivnili celé generace hudebníků a jejich fanoušky. Hudba Led Zeppelin pronikla i do filmu a objevila se v hollywoodských hitech Godzilla nebo Thor: Ragnarok.

Nesou odkaz Led Zeppelin

„Led Zeppelin jsou více než 50 let zbožňováni fanoušky po celém světě, přestože po smrti bubeníka Johna Bonhama v roce 1980 se kapela v podstatě rozpadla. O to větší máme radost, že si diváci mohou nejslavnější hity této rockové skupiny užít naživo, prostřednictvím Led Zeppelin Symphonic. Do Česka zavítají nejlepší britští zpěváci a hudebníci, aby dál nesli odkaz Led Zeppelin,“ uvedla Květa Havelková za pořadatele akce JVS Group.

Hráli už hity legendárních Queeen

Zpěváky Jesse Smithe a Petera Eldrige, kteří se v rodné Velké Británii podílí na řadě hudebních projektů, doprovodí rocková kapela a symfonický orchestr pod vedením Richarda Sidwella. Ten stojí také za světově úspěšným projektem Queen Symphonic s hity neméně legendárních Queen.