Fotbalisté brněnské Zbrojovky nedokázali vyhrát ani v pátém jarním utkání druhé ligy, když doma padli 1:2 s posledním Prostějovem. Od něj je dělí na osmém místě už jen šest bodů, takže v Brně se místo o postupu do nejvyšší soutěže začíná mluvit o boji o záchranu. Zbrojovku v neúplné tabulce předstihla Líšeň, která v Kroměříži remizovala 1:1 s nováčkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a patří jí sedmá příčka.

Řezníček neproměnil penaltu

Prostějov se na hřišti brněnské Zbrojovky dostal do vedení v závěru úvodního dějství díky Jaroňovi. Krátce po změně stran domácí kapitán Řezníček neproměnil penaltu, za dalších pět minut ale srovnal Alijagič. V nastavení však zařídil hostům vítězství z pokutového kopu opět Jaroň. Prostějov sice zůstal poslední, bodově se ale dotáhl na Kroměříž a na nesestupové pozice mu schází dva body. Zbrojovka nezvítězila v šestém kole po sobě a je osmá.

Propadají se tabulkou stále níž

Trenér Brna Tomáš Polách si nebral servítky a označil výkon svých svěřenců za hrozný. V tabulce se Zbrojovka nadále propadá a má blíž k jejímu spodku než k jejímu vrcholu. „Předsezonní cíle neplníme, naopak je tu velký propad. Nesbíráme body, nepomůžeme tomu ani hrou. Bez toho není šance to posunout,“ nešetřil kritikou kouč. Na třetí místo, zaručující baráž, ztrácejí jeho svěřenci už osm bodů.

Drajv mají dva tři hráči, a to je málo, říká Polách

Trenér chtěl vnést do mužstva větší drajv a touhu po vítězství. „Když to nejde zlomit fotbalově, mít variantu B. Ale nemá cenu lhát, dnes to bylo přesně takové, kdy jsme hráli fotbal vestoje. Chybí nám moment překvapení, něco, co udělá v obraně soupeře rozdíl. Věci do sebe nezapadají, drajv mají třeba dva, tři hráči, ale to je málo. Bavíme se o tom, vyzkoušeli jsme nějaké varianty, upravili týdenní režim, ale nezabralo to,“ řekl Polách.

Nejhorší Zbrojovka za posledních 30 let, píší fanoušci

Zbrojovka tak na jaře získala z pěti utkání jen dva body za remízy na Dukle a doma s Táborskem. A její výkony už štvou i fanoušky. „Ostuda Brna. Sundejte dresy a choďte kanálama. Na co trénujete třikrát týdně, vy kopyta. Nejhorší Zbrojovka za posledních 30 let,“ napsal na síti X Bohumil Stejskal. Další také připojil ostrý komentář. „Nemůžu se zbavit pocitu, že je to všechno naschvál a že někdo chce opravdu Zbrojovku zlikvidovat úplně. A to nejsem příznivcem žádných konspiračních teorií. Ale toto není normální,“ uvedl Médico.

Líšeň veze bod z Kroměříže

O poznání lépe se daří městskému rivalovi Zbrojovky z Líšně. Svěřenci Milana Valachoviče vedli v Kroměříži od 7. minuty gólem Čermáka, který se trefil po přetaženém rohu. Za nováčka soutěže srovnal v 71. minutě Jaroň. Domácí Hanácká Slavia remizovala ve třetím z posledních čtyř kol a je předposlední. Líšeň neprohrála počtvrté za sebou a patří jí 7. příčka.