Hektický týden má za sebou záložník Peter Štepanovský. Ve středu se vrátil do základní sestavy brněnské Zbrojovky, když se převtělil z role hrajícího trenéra béčka do pozice jednoho z hráčů, který měl pomoci ukončit sérii porážek prvního mužstva. A povedlo se, protože Brno po čtyřech prohrách v řadě porazilo Jihlavu 1:0. V sobotu pak nastoupil v Drnovicích od první minuty proti ambicióznímu Vyškovu, kterému Zbrojovka ukradla po remíze 1:1 dva body. A v neděli se jako hrající asistent béčka objevil ve 2. půli na hřišti proti Velkému Meziříčí, které ale uštědřilo lídrovi divize teprve druhou letošní porážku. Zbrojovka B však dál vede tabulku o šest bodů před Lanžhotem.

Ještě neřekl poslední slovo

Štepanovský, který si svou premiéru v červeném dresu Brna odbyl před šesti lety, tak ještě neřekl poslední slovo. Proti Jihlavě odehrál necelou hodinu a pomohl tým nakopnout k první jarní výhře. V Drnovicích střídal po 58 minutách a přispěl k tomu, že Brno si připsalo další bod do tabulky, kde však zůstává desáté. „Byl to těžký zápas, připravovali jsme se na to, že v určitých pasážích bude soupeř držet míč a my se budeme přesouvat a vyčkávat. V půli jsme si říkali, že se tu můžeme porazit sami, skoro se tak stalo, dostali jsme hloupý gól. Naštěstí jsme vyrovnali a myslím, že bod je nakonec dobrý,“ uvedl na klubovém webu záložník.

Snažím se hrát co nejlépe, říká Štepanovský

Těžko říct, jestli šestatřicetiletý fotbalista po svém návratu do Zbrojovky počítal s tím, že ještě přidá soutěžní zápasy za první mužstvo. Nicméně stalo se – po podzimním poháru teď přibyly hned dva druholigové starty. Proti Vyškovu neměl hrát od začátku, ale naskočil do základu místo zraněného Šurala. „Je to složité, ten týden je hodně hektický. Ještě v neděli jsem hrál celý těžký zápas v Lanžhotě. I proto jsme se domluvili, že ve středu budu hrát jen hodinu. Dnes to vyplynulo i z taktických důvodů. A jestli jsem to čekal? Nečekal, ale jsem takový, že se vždycky snažím hrát co nejlépe. Ať v béčku, nebo teď v áčku. Takhle to mám nastavené,“ uvedl slovenský hráč.

V áčku se to musí vybojovat a odjezdit

V neděli se béčko utkalo doma s Velkým Meziříčím a Štepanovský naskočil do hry až v 72. minutě. O šest minut později prostřelil Jonáš Hložánka, který inkasoval po 332 minutách a lídr divize D tak teprve podruhé v této sezóně našel přemožitele. „Teď je to takhle, příští týden to může být zase jinak. Beru to tak, že k áčku přišel nový trenér, který mě zná a ví, co čekat. Proto chtěl, abych mu pomohl tým vyhecovat, nabudit. A to ze středu pole, tuhle pozici hraju i v béčku. Jedním z cílů bylo i přenést vítěznou náladu z béčka, to se snad taky trochu podařilo. Herně je to samozřejmě jiné, v divizi to beru víc na sebe, na vše je víc času. Tady je nutné, abych to odjezdil, vybojoval míče, posouval je,“ řekl Štepanovský.

U rezervy Zbrojovky působí také jako kondiční trenér

Ten působí u rezervy zároveň i jako kondiční trenér. „Dělám kondiční přípravu celému mužstvu, chodím s nimi trénovat a vím, co potřebuju. Už to hraju nějaký rok. Trénujeme tvrdě, v béčku jsou mladí kluci a já chodím s nimi, takže jsem připravený. Myslím, že ještě další rok bych takhle chtěl působit, uvidíme, jak se dohodneme. Ale je to zatím můj plán podle toho, jak se cítím,“ nastínil hrající trenér béčka vize do další sezóny.

Přeskakování z role do role neřeší

Případné další přesuny mezi áčkem a rezervou, která má našlápnuto do MSFL, nechává plynout. „Jak jsem říkal, neřeším to. Jak to bude potřeba. Vím, že to dnes nebylo ideální. V ofenzivě nejsme tak silní, jak bychom chtěli. Teď bylo důležité ty zápasy odmakat, odjezdit. Moc toho nenatrénujete, v pondělí změna trenéra, v úterý trénink, ve středu zápas a pak v podstatě to stejné. Ale chtěli jsme to odmakat s tím, že fotbal nám to vrátí,“ dodal Štepanovský.