Ještě koncem dubna prožíval s královéhradeckým týmem dlouhou cestu extraligovým play off, byť po zranění jen jako divák. Teď se Lukáš Cingel poprvé vrátil na jeho led a byl to velmi sladký návrat. S brněnskou Kometou vyhrál pod Bílou věží jasně 5:1.

Na východě Čech hrál šest let

„Moc jsem se těšil, mám tu hodně kamarádů a známých. Bylo to výjimečné,“ neskrýval slovenský útočník v rozhovoru s novináři po zápase na stadionu, kde byl od roku 2017 doma celých šest let. „Na Hradec budu vzpomínat vždycky jenom v dobrém, prožil jsem tu většinu svého hokejového života,“ řekl Cingel.

Připravili mu vzpomínkové video a plachtu se šestkami

Domácí klub mu na uvítanou připravil vzpomínkové video a fanoušci zase plachtu s dominantními šestkami. Jedna symbolizovala právě dobu strávenou v Mountfieldu, druhá pak číslo, které tvořivý centr nosil na dresu. „Chtěl bych všem poděkovat za takové super přivítání. Jak video, tak to choreo. Bylo to fakt krásné,“ vzkázal brněnský forvard.

Nevyhne se příspěvku do týmové kasy

Na zápas bude vzpomínat ještě radši díky tomu, že s Kometou slavil poměrně vysoké vítězství. Brňané tak Hradci dokonale oplatili zářijovou prohru 0:4 z úvodu soutěže. „Získat všechny body proti Hradci je super, protože víme, že má výborný tým. To jsme viděli v prvním zápase u nás. Jsme rádi, že jsme si ukázali, že hokej umíme hrát,“ ocenil Cingel, jenž se nevyhne příspěvku do kabiny. „Něco jsem musel vypsat. Trošku to zabolí, ale za ty body jsem rád,“ pousmál se útočník z první formace modrobílých.

Hosté trestali chyby domácích

Hosté si pomohli velmi dobrým startem a po první třetině o gól vedli. Když se Hradec Králové zvedl, hosté nemilosrdně trestali jeho chyby. V závěru druhé periody zvýšil na 2:0 Okál, a i když pak snížil Jergl na rozdíl jediné branky, tak navrátilec do sestavy Komety Pospíšil přidal klíčový třetí gól. „Upřímně nevím, jestli bych zrovna tenhle gól označil za klíčový, za mě spíš rozhodl poctivý hokej, který předváděly všechny formace v průběhu celého utkání,“ podotkl Kristián Pospíšil. A protože se chybám nevyhnuli domácí obránci, útočníci, a nakonec ani dosud nejúspěšnější extraligový brankář Patrik Bartošák, skóre narostlo až na hrozivých 1:5.

Brno stoupá tabulkou k elitní čtyřce

Zatímco křivka hradeckých výsledků jde po dobrém vstupu do extraligy dolů, v Brně naopak panuje mnohem lepší nálada než na startu soutěže. Pod trenérem Jaroslavem Modrým se Kometa postupně tlačí tabulkou vzhůru a nyní už jí patří šesté místo. A na čtvrtý Třinec ztrácí už jen dva body. „Předvedli jsme výborný týmový výkon podpořený vynikajícím gólmanem. I když se tam potom už něco stalo, tak jsme vždy hráli výborně jako tým a našli jsme si cestu, jak se dostat na tu správnou vlnu. Myslím si, že kluci hráli opravdu výborné utkání,“ pochválil svěřence Modrý.

Drží nás Domino, ocenil Cingel gólmana Furcha

„Hokej jsme zjednodušili, věříme si a jsme v prostorech, kde máme být. To nám pomáhá v sebedůvěře. Taky nás drží Domino,“ ocenil Cingel brankáře Dominika Furcha, který i v Hradci Králové za těsného stavu úřadoval. „Má super zákroky a dává nám šanci vyhrát,“ dodal slovenský útočník Komety, kterou zítra v Brně čekají Karlovy Vary.