Fotbalisté brněnské Zbrojovky, kteří po roce v nejvyšší soutěži opět spadli do druhé ligy, zahájili letní přípravu. Mezi hráči, kteří se hlásili novému trenérskému týmu pod vedením Luďka Klusáčka na prvním tréninku, nechyběl ani kapitán a nejlepší střelec týmu Jakub Řezníček. Ten by chtěl Brnu vystřílet návrat do FORTUNA:LIGY i bez Michala Ševčíka, který přestoupil do pražské Sparty.

Snajpr po nevydařené sezóně odpočíval

Ten si po nevydařené sezóně dopřál odpočinek. „Nejprve jsem byl v Brně, pak s paní v Římě a nakonec jsme odletěli i s dětmi do Emirátů, kde už jsem plnil běžecké plány. Odpočinul jsem si, hlavně psychicky, protože závěr sezóny byl těžký. Ale už to všechno přešlo, život jde dál. Teď musíme pracovat a udělat to nejlepší, co jde, abychom se dostali zpátky do ligy,“ uvedl snajpr v rozhovoru pro klubový web.

Dojmy z nových trenérů jsou dobré

První trénink byl podle Řezníčka rozběhový, na rozjezd ideální. Obsahoval kompenzační a přihrávkové cvičení, schody i malé hry. První kapitánovy dojmy z nového realizačního týmu jsou dobré. „Trenér Klusáček je fajn, těším se na spolupráci a snad to bude klapat. Z nových trenérů blíže znám jen Tomáše Polácha, s tím jsme se potkávali a bavili,“ řekl Řezníček.

Brno má jediný cíl: postup do 1. ligy

Podle něj je cíl týmu jasně daný: návrat do nejvyšší soutěže z prvního místa 2. ligy. „Nedávno jsem si to zkusil, už jsem myslel, že tu soutěž hrát nebudu, ale stalo se. Musíme se soustředit, abychom to zvládli, šlápnout do toho jeden vedle druhého. Doufám, že to zvládneme a že i ten rozjezd bude jednodušší, když už vím, do čeho jdu,“ sdělil kapitán Zbrojovky.

Lanařilo ho pět nebo šest prvoligových týmů

Potvrdil také, že zájem o něj jako autora devatenácti prvoligových branek z nejvyšší soutěže byl. „Volalo mi asi pět nebo šest týmů, sondovali situaci. Ale nějak mi to nedávalo význam. Když, tak by muselo přijít něco ze zahraničí, že bych se třeba zabezpečil. Jsem hráč Brna, mám tu smlouvu a chci postoupit zpátky,“ uvedl útočník s tím, že má před sebou i vidinu posledních dvou gólů, které mu zbývají do stovky a tím pádem do Klubu ligových kanonýrů.

Návrat mezi elitu musí zvládnout bez Ševčíka

Brno bude ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE bojovat o návrat mezi elitu bez talentovaného Michala Ševčíka, který přestoupil do Sparty Praha. „Už jsme bez něj pár zápasů hráli, přišli noví kluci, buduje se nový tým a třeba z toho vyplyne i nový Michal Ševčík. Musíme se sehrát, máme nějaký měsíc na přípravu. Tým bude obměněný, ale moje role se asi nezmění. Chci hrát, cítím se dobře a doufám, že si to všechno sedne. Když budu mít dobrý servis, věřím, že mi to tam bude padat dál. Byl bych rád, kdybych to Brnu pomohl zase vystřílet,“ dodal Jakub Řezníček.