Hokejistům brněnské Komety se bitva dvou posledních šampionů pod širým nebem v Bratislavě vůbec nepovedla. Po vyrovnané první třetině dostala od Třince v druhé periodě třígólový nášup, který nakonec skončil debaklem 6:1. Oceláři si tak upevnili třetí místo, modrobílí zůstali devátí.

Furch chytal v čepici

Zatímco domácí Oceláři vyjeli v první třetině na led v bílých retro dresech s červenými nápisy, Kometa oblékla speciální modré dresy a gólman Furch si na helmu nasadil kulicha v klubových barvách. Jeho spoluhráči v poli měli v úvodu duelu optickou převahu, ale skóre otevřel po rychlém protiútoku Daňo po přihrávce Hudáčka – 1:0 pro Třinec.

„Škoda, že je Čiliak zraněný. Furch chytá dobře, ale občas má slabší chvilky,“ posteskl si zpravodajskému portálu BRŇAN jeden z brněnských fanoušků, který přijel do Bratislavy Kometa Expresem.

Kacetl Brňany vychytal

Příznivci modrobílých předvedli parádní choreo a v hledišti měli hlasitou převahu. „My chceme gól!“ hnali svoje borce do útoku. V 10. minutě jejich volání málem vyslyšel Flek, Kacetla však nepřekonal. O minutu později se před gólmana Ocelářů natlačil stříbrný junior Šalé, ale ani on v dešti neuspěl.

Šest minut před koncem 1. periody přikovali Brňané domácí Třinec před Kacetla, ovšem ani nadvakrát puk za jeho záda nedostali. „Vyrovnat, vyrovnat!“ žádali fanoušci Komety těsně před první sirénou, ale místo kýženého gólu musel velkou šanci Třince likvidovat Furch.

Druhá perioda? Pohroma pro Kometu!

Ve 27. minutě mohli hosté po závaru vyrovnat, ale záhy opět z rychlého brejku zvýšil na 2:0 Dravecký. O dvě minuty později mohl snížit Kollár, ale samostatný únik neproměnil. „Hoši bojovat!“ snažili se Brňany probudit fandové. Branky však padaly na druhé straně. Nejprve Daňo svým druhým gólem využil přesilovku Třince a v závěru třetiny zvýšil na 4:0 Nestrašil.

Dali aspoň čestný gól

Jiskřičku naděje vykřesal ve 44. minutě Süss, když snížil na 4:1. Jenže o tři minuty později zvýšil na čtyřgólový rozdíl Hudáček. A dílo zkázy dokonal ještě šestým gólem Voženílek.

Moták: Hrálo se v těžkých povětrnostních podmínkách

„Zápas byl v těžkých povětrnostních podmínkách, na ploše byly spousty vody. Podali jsme zodpovědný výkon, byli jsme ve všech třetinách lepší. Dobře jsme bruslili, dokázali jsme se lépe vypořádat s podmínkami, které tu panovaly. Snad jen chvilku na začátku druhé třetiny, kdy jsme tam měli pár ztrát kotoučů v našem obranném pásmu, jsme dovolili Kometě ohrozit naši bránu. Zaslouženě jsme zvítězili,“ zhodnotil duel trenér Třince Zdeněk Moták.

Od půlky zápasu jsme nestačili, uvedl Modrý

„Do poloviny zápasu jsme byli rovnocenným soupeřem. Pak jsme začali dělat věci, které pro nás nejsou charakterní. Tlačíme se dopředu, ale propadneme. A oni, jak jsou kvalitní tým, z brejků byli efektivní. Situace dva na jednoho jim nemůžeme dát, dáme jim to dvakrát a dají nám dva góly. Pak jsme se nechali dvakrát vyloučit v útočném pásmu a Třinec má přesilovku na 30 procentech (úspěšnosti) a jednu z nejlepších v soutěži,“ řekl kouč Brna Jaroslav Modrý.