Fotbalisté Brna a Příbrami obrátili zápasy 2. kola druhé ligy a premiérově v sezoně zvítězili. Zbrojovka vyhrála na stadionu olomouckého „béčka“ 2:1 a poprvé po sestupu z nejvyšší soutěže naplno bodovala. Příbram dopoledne dvakrát dotáhla ztrátu na Žižkově a po gólu Jakuba Nečase z 88. minuty v Praze nad nováčkem druhé ligy zvítězila 3:2. Tabulku po dvou kolech vede trojice dosud stoprocentních celků Vyškov, Jihlava a Táborsko.

Brno po úvodní domácí remíze 1:1 s Vlašimí muselo dotahovat i proti olomoucké rezervě, kterou v sedmé minutě po úniku poslal do vedení Muritala, jeden ze čtyř nigerijských hráčů domácího mužstva v utkání. Stejně jako před týdnem vyrovnal Řezníček, druhý nejlepší střelec minulé prvoligové sezony, a v 66. minutě dokonal obrat Potočný.

Sigma už srovnat nedokázala a po dvou kolech má jediný bod za remízu ve Varnsdorfu. Zbrojovka ani ve druhém kole neprohrála a patří jí čtvrté místo v tabulce dva body za vedoucí trojicí.

Žižkovští stejně jako v úvodním kole na půdě Prostějova brzy vedli, tentokrát se už v sedmé minutě prosadil Petrák. V 17. minutě odmítl pojistku na 2:0 Jirásek, který neproměnil penaltu. Příbramští za to domácí celek ztrestali a po půlhodině srovnal po Hušbauerově centru hlavou Jahič.

Téměř vzápětí vrátil Pražanům vedení po rohu Batioja, ale hosté opět našli rychlou odpověď, když ve 40. minutě Vott prostřelil brankáře Kotka. Po čtyřgólové přestřelce v úvodním dějství se po změně stran hrálo opatrněji, jedinou a rozhodující trefu zaznamenal po přihrávce za obranu Nečas.

Žižkov inkasoval rozhodující branku v 88. minutě i před týdnem s Prostějovem. Naopak Příbramští po obdrženém gólu v nastavení z úvodního kola a prohře 1:2 na půdě Vyškova tentokrát v samém závěru udeřili sami.