Jednoznačným cílem fotbalistů Zbrojovky Brno je vrátit se okamžitě do nejvyšší soutěže, kterou opustili po nevydařeném jaru. Na tiskové konferencí před začátkem druhé ligy to uvedlo nové sportovní vedení klubu.

Postup a přebudování kádru

„Cílů je víc, primární je jednoznačně postup. Tím dalším je přebudovat kádr, eventuálně s výhledem na první ligu. A k cílům patří i postup béčka, zapracování mladých hráčů,“ řekl nový trenér Luděk Klusáček, který má smlouvu na rok s dvouletou opcí. Šéfovat mu bude Zdeněk Psotka, který na konci června skončil jako technický ředitel FAČR.

Odešli hostující hráči a Ševčík přestoupil do Sparty

Z prvoligového kádru už v Brně nejsou nejen hráči, kteří tu hostovali jako Filip Souček (Sparta), Šimon Falta (Plzeň) či Filip Blecha (Slavia). Do Sparty přestoupil talentovaný Michal Ševčík.

Je třeba se vrátit, řekl Řezníček

Naopak v Brně zůstal kanonýr Jakub Řezníček, byť o jeho služby mělo zájem několik prvoligových klubů. Pětatřicetiletý útočník chce klubu pomoct zpět mezi elitu a v první lize pak přidat dvě branky, které mu chybí ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů. „Zklamání už vyprchalo, je třeba se vrátit. Příprava byla dobrá a pracujeme dobře,“ řekl Řezníček.

Půlka mužstva je nová

Nejznámější novou tváří je dvaatřicetiletý útočník Roman Potočný, jenž přišel na hostování z Českých Budějovic. Zadní řady posílili Martin Toml a Martin Nový. „Je před námi ještě spousta práce, protože polovina mužstva je de facto nová. Hráči se musejí sehrát. Vzhledem k četnosti změn byla příprava rychlá. Pro nás je důležité, aby výkony měly stoupající tendenci. Chceme bojovat o postup a nemůžeme si dovolit nějaké velké zaváhání,“ řekl Klusáček.

Začínají doma proti Vlašimi

Cestu za postupovým cílem začnou Brňané v pondělí 24. července doma proti Vlašimi. Utkání bude přenášet ČT Sport.