Fotbalisté Vyškova porazili v 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Drnovicích sestupem ohroženou Jihlavu 2:1 a zahrají si minimálně baráž o postup do nejvyšší soutěže. Tým trenéra Jana Kameníka přitom ještě v poločase prohrával 0:1. Dokázal však zápas otočit a získat kýžené tři body, které mu zaručují souboj s některým z prvoligových celků. Kouč však zatím soupeře neřeší. Jdeme od zápasu k zápasu a čeká nás ještě poslední kolo v Chrudimi, říká Jan Kameník.

Bayo trefil jen boční síť

V první půli byla hra vcelku vyrovnaná. Jihlava dokázala získávat míče ve středu pole a domácí se zkoušeli dostat na dostřel dlouhými míči na hranici šestnáctky. První větší šanci měl po čtvrt hodině Bayo, který však dokázal rozvlnit jen boční síť Soukupovy brány. „Moc dobře jsme do zápasu nevstoupili, protože na hráčích ležela tíha ho zvládnout. Bojujeme o horní příčky a hráči se toho trochu zalekli,“ podotkl Jan Kameník.

Skóre otevřel hostující Araujo

V 27. minutě měli šanci otevřít skóre v modrém hrající hosté, ale trestný kop šel nad bránu Kinského. Ten však lovil míč ze sítě o deset minut později, když se po zablokované střele trefil Wilson Araujo – 0:1.

Během deseti minut zápas otočili

Nástup do druhého dějství však vyšel domácím náramně. Centr z pravé strany si ve 48. minutě našel Musa Ramathan a srovnal na 1:1. A po necelé hodině hry v bílém hrající Vyškov duel otočil, když se parádně trefil hlavou Benny Kanakimana – 2:1. „Dokázali jsme vstřelit dvě branky a byli jsme poté velmi poctiví v defenzivě,“ poznamenal domácí kouč.

Šanci na srovnání zmařil skvělý Kinský

Jihlava mohla vyrovnat osm minut před koncem, ovšem Kinský parádním zákrokem vychytal Křehlíka, který na něj šel sám! „Gólman nás podržel a zasloužil se o to, že jsme nakonec získali tři body,“ chválil čaroděje v brance Musa Ramathan. Vyškov pak už měl závěr duelu pod kontrolou. „Musím kluky pochválit, jak se zvedli a dokázali zápas otočit,“ dodal trenér.

Vyškov míří minimálně do baráže

Vyškov zůstal díky výhře druhý a na vedoucí Karvinou ztrácí už jen dva body, protože lídr soutěže remizoval ve Varnsdorfu 2:2. Ve hře je tedy možnost, že pokud MFK vyhraje v 30. kole v Chrudimi a Karviná by prohrála se sestupujícím Třincem, postoupil by Vyškov jako vítěz přímo do nejvyšší soutěže. Tato varianta se však jeví jako málo pravděpodobná a vyškovští fotbalisté si zahrají baráž s někým z trojice Pardubice, Zlín a Zbrojovka Brno.

Nechceme s ničím kalkulovat, říká Kameník

Konkrétního soupeře však kouč Vyškova nevyhlíží. „Jedeme do Chrudimi vyhrát, ale nechceme s ničím kalkulovat. Na tabulku se podívám po 30. kole a budu zvědavý, kam nás to dovede. Soupeře pro baráž neovlivníme, to ovlivní až poslední ligové kolo. Každopádně to bude velmi náročné a je jedno, kdo proti nám nastoupí,“ zdůraznil Jan Kameník.