Fotbalisté Vyškova porazili v 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Drnovicích béčko Sigmy Olomouc 2:0 a dál drží druhou příčku za vedoucí Karvinou, která znamená účast v baráži o nejvyšší soutěž. O výhře rozhodli domácí před zraky 652 diváků v prvních dvanácti minutách, kdy se trefili Kanakimana a Alegue.

První gól padl po chybě obrany a centru Alegueho

V bílém hrající domácí vlétli na Hanáky jako uragán a už ve 3. minutě se radovali, když skóre otevřel hlavičkou Kanakimana. „Byla to nešťastná chyba pravého obránce, který podklouzl a sedl si na zadek. Alegue odcentroval přesně na Kanakimanu, který byl neobsazený a dal gól,“ litoval špatného začátku trenér Olomouce Augustin Chromý.

Z dobře rozehraného trestného kopu padl druhý gól

O devět minut později přišel faul na Souarého a přímý kop Vyškova. K míči se postavil Vintr a nakrátko po zemi přihrál Aleguemu, který propálil všechno, co mu stálo v cestě – 2:0. „Opět jsme neobsadili hráče, tentokrát na šestnáctce a domácí znovu skórovali,“ uvedl Chromý.

Vintr zahodil tutovku a Kinský vytáhl parádní zákrok

Ten poslal do druhé půle místo mladého Mikulenky Zlatohlávka a jeho svěřenci přece jen ožili. Domácí však mohli hned v 46. minutě zvýšit na 3:0, když Vintr zblízka netrefil odkrytou Digaňovu branku. „Takové věci se ve fotbalu stávají. Hráč si to uvědomí a příště to dá,“ nedělal ze spálené tutovky vědu domácí kouč Jan Kameník. Pak se hra vyrovnala a v závěru mohli hosté snížit z přímého kopu, který však Kinský v 84. minutě parádním skokem do levé šibenice bravurně lapil. „Jsem tam od toho, abych něco chytil. A hodnocení zákroku nechám na jiných,“ usmál se dvacetiletý brankář. Dvougólový náskok si pak už vyškovští fotbalisté pohlídali.

S třemi body jsme spokojení, řekl Kinský

Výborný vstup do zápasu si pochvaloval i gólman Kinský, který vychytal sedmou nulu. „Dlouhými míči jsme se dostali do tlaku a padl první gól. Pak přišla druhá branka a do druhé půle jsme šli s tím, že pokud dáme třetí gól, tak to bude skvělé! Věděli jsme ale, že za stavu 2:0 není třeba se někam hnát a stačí, když soupeře do ničeho nepustíme. Máme tři body, takže jsme spokojení,“ pochvaloval si gólman Vyškova.

Po dvou gólech jsme zápas kontrolovali, uvedl Kameník

I trenérovi domácích Janu Kameníkovi se líbil vstup jeho svěřenců do zápasu a dvě rychle vstřelené branky. „Pak už jsme měli utkání pod kontrolou a byli jsme poctiví i při dozadu. A dokázali jsme si zároveň vytvářet šance ke vstřelení dalšího gólu. Vadily mi však zbytečné fauly, po kterých jsme nabízeli soupeři šance k potrestání, protože přímé kopy mají hodně nebezpečné,“ řekl kouč.

Ve středu čeká vyškovské fotbalisty Jihlava

Už ve středu čeká Vyškov další domácí duel, tentokrát s Jihlavou, kterou Kameník v minulosti trénoval. „Částečně to bude výhoda, částečně nevýhoda, protože mě znají. Bude to soupeř, kterého chceme také porazit. Máme to dobře rozehrané a míček je na naší straně,“ připomněl trenér fakt, že Vyškov je žhavým kandidátem na baráž a případný postup do nejvyšší soutěže.