Hokejový útočník Petr Holík odchází z extraligového Brna do prvoligového Zlína, kde bude hostovat do konce sezony. Kometa naopak získá obránce Marka Hrbase. Oba kluby o změnách v kádru informovaly na svých webech.

Pro Zlín by měl být posilou

„Jsem velice rád, že se nakonec vše podařilo a Petra zase uvidíme ve žlutomodrém dresu. V rámci bodování extraligy je to jeden z nejlepších odchovanců našeho klubu. Věřím, že právě Petr bude velkou posilou, a i s příchodem (trenéra) Richarda Kapuše dostane tým ten správný impulz,“ uvedl generální manažer Beranů Jan Pravda.

Potřeboval jsem restart, říká Holík

Staronovou posilu Zlína příjemně překvapila rekonstrukce zázemí tamního stadionu. „Vrátil jsem se tam, kde jsem hokejově vyrůstal, takže všechno v pohodě. Potřeboval jsem nějaký restart, impuls sezona se nevyvíjela úplně podle představ. Neupeklo se to úplně hned, nakonec jsem se ale rozhodl takto. Snad to klapne, nastartuju se a pomůžu Zlínu. Vím, že to je těžká soutěž. O mojí roli v týmu se budeme teprve bavit, vše je na trenérech. Uvidíme, jestli mě dají na přesilovku, dlouho jsem ji nehrál. Prostor si musím zasloužit, není to o tom, že jsem přišel z extraligy a budu hrát 30 minut. Musí se mi dařit,“ řekl pro klubový web Petr Holík.

Mateřskému klubu pomohl k titulu

Jednatřicetiletý Holík pomohl mateřskému Zlínu v roce 2014 k zisku mistrovského titulu, o tři roky později odešel do KHL, ale v Čerepovci rychle skončil a vrátil se do extraligy. Přes Mladou Boleslav zamířil do Brna, kde působil od ledna 2018. V extralize si zatím připsal 766 startů a je nejlepším nahrávačem Komety.

V letošní sezóně nasbíral jen 11 bodů

V aktuální sezoně se mu ale tolik nedaří, i kvůli zdravotním problémům ztratil pozici v týmu a podle deníku Sport sám požádal o uvolnění do Zlína. V extralize nasbíral ve 30 zápasech 11 bodů za tři branky a osm asistencí, v minulé sezoně přitom zakončil základní část ziskem 48 bodů. Za Zlín, který se v Chance lize trápí na 7. místě, poprvé nastoupí ve středu proti Jihlavě.

Berani chtějí zpět mezi elitu

Berani se chtějí vrátit zpět do extraligy, ale i s Holíkem to budou mít těžké. V loňské baráži je Jágrovo Kladno smetlo 4:0 na zápasy. „Přehled o tom, jak hraje Zlín, jsem měl. Jezdil jsem sem i na zápasy. Byl jsem i loni na baráži, klukům jsem to přál. Doufám, že letos ta cesta bude podobná,“ zdůraznil dvojnásobný extraligový šampion. „Co se kabiny týče, tak většinu kluků znám, s některými jsem hrál, s jinými jsme se v jednom klubu nepotkali, ale známe se. Třeba s Denisem Kindlem nebo Čapínem (Zdeněk Čáp). Samozřejmě neznám jenom cizince,“ dodal Holík pro web Beranů.

Hrbas se vrací do moravské metropole

Také o rok mladší Hrbas se vrací do známého prostředí. Za Kometu hrál v minulé sezoně. V Brně by měl pomoct týmu vyřešit problémy s obránci, dlouhodobě jsou totiž mimo hru Rhett Holland a Radek Kučeřík.