Hokejisté Brna porazili ve druhém zápase předkola play off extraligy Mladou Boleslaví 2:1 a v sérii hrané na tři vítězství vedou 2:0. Kometa vstřelila oba své góly v samotném úvodu utkání, kdy se prosadili Tomáš Kundrátek a Aleš Zbořil. Hosté korigovali stav ve 33. minutě, kdy snížil Maris Bičevskis. Vyrovnat se jim ale i přes řadu šancí v závěru nepodařilo. V obou týmech vynikly výkony brankářů Dominika Furcha a Gašpera Krošelje. Třetí zápas se hraje v sobotu v Mladé Boleslavi.

Hosté nechali oproti středečnímu zápasu mimo hru Kellyho Klímu a Najmana, úvod duelu ale jasně vyšel Kometě. Už po půl minutě dostala možnost hrát přesilovou hru a využil ji Kundrátek, jenž tvrdou střelou překonal brankáře Krošelje.

O 74 sekund později Brňané přidali druhou trefu po šikovné teči Zbořila. Hru zcela ovládli, byli lepší ve všech herních činnostech a mohli přidat i další góly. Střely Zaťoviče, Kollára a Gulašiho v Krošeljově síti ale neskončily.

Hosté se vzpamatovávali pomalu

nastartovala je velká šance Šmerhy, kterou skvěle zlikvidoval Furch, nicméně gólu se Středočeši v první třetině nedočkali.

Ve druhé třetině mohla Kometa několikrát své vedení navýšit. Hrdinou se ovšem stal slovinský gólman Krošelj, který za svá záda nepustil puk po slibných příležitostech Hollanda, Koblížka, Šalého, Fleka či Zbořila.

Přišel za to trest

Po ubránění oslabení ujel po křídle Roman, před brankou našel Bičevskise, který dal kontaktní gól a vlil svému týmu do žil další energii.

Ve 36. minutě odešli hráči do kabin na přestávku kvůli zranění hlavního sudího Sýkory, který se po ošetření a zašití rtu vrátil s píšťalkou na led.

Bruslaři po přestávce pokračovali v náporu, ale i pro ně byl velkou překážkou Furch v brněnské bráně. Kometa se nemohla z tlaku vymanit, jeho hráči neudrželi puk na svých holích a tudíž se minimálně dostávali na dostřel Krošelje.

Tlak hostí v závěru gradoval, power play zesílilo ještě vyloučení Kučeříka, Furch v poslední minutě vychytal i sólový nájezd Lantošiho a zneškodnil i vyloženou šanci Romana. Brno tak úspěšně zvládlo i druhé domácí utkání v předkole.