Hokejisté Komety ani tentokrát Bruslaře na jejich ledě nepřetlačili a vracejí se tak z Mladé Boleslavi bez bodů. Brňané sice v napínavém souboji 30. kola extraligy dokázali otevřít skóre, ale pak už stříleli jen domácí a hosté si tak odvážejí porážku 3:1. Body se tak přesouvají na konto Bruslařů, kteří však zůstávají poslední. Brno je osmé.

Nápor domácích troskotal na Lukešovi

Počátek zápasu se nesl v duchu vyrovnané hry, větší produktivitu však předvedla právě domácí Mladá Boleslav. Nápor Bruslařů však troskotal na Lukešovi. Kometa se pak přece jen dostávala více k puku, zatlačila tak Boleslav po pěti odehraných minutách do vlastního obranného pásma a vytvořila si výrazný tlak.

Skóre otevřel Okál

První gól však padl až v polovině prvního dějství. Prosadil se Okál, jenž tak dostal hosty do vedení. Gólu předcházela tvrdá rána z hole brněnského obránce Gazdy, kterou domácí ještě stihli vykrýt. Poté se však k odraženému kotouči dostal Zbořil, který parádně nabil najíždějícímu Okálovi a ten se nemýlil – 0:1.

Na konci třetiny vyrovnal Lantoši

Tým Bruslařů však ještě do první sirény srovnal. Během přesilovky domácích se totiž k puku po přihrávce od Järvinnena dostal Róbert Lantoši, jemuž se nakonec podařilo v 19. minutě dostat ho za Lukešova záda. Stav zápasu se tak těsně před koncem třetiny srovnal na 1:1.

Američan otočil skóre

Druhé dějství navázalo vyrovnaným rytmem z předchozí dvacetiminutovky. Jen chvíli po začátku se však do tlaku dostali právě domácí, z čehož se podařilo vytěžit v čase 24:08 americkému obránci Osburnovi po dobře sehrané akci se spoluhráči gól – 2:1.

Tlak Brna kazila vyloučení

Modrobílí měli velkou chuť vyrovnat, z několika útočných akcí a následného přečíslení tří na jednoho ale nedokázali dopravit kotouč do brány. Hezkou hru jim také komplikovala vyloučení, v oslabení se ale ubránili a následně vyslali pár střel na brankáře Růžičku. I přes velkou snahu Brna se však skóre už ve druhé třetině nezměnilo.

Lantoši přidal svou druhou branku a stanovil konečný účet zápasu

Kometa se dál rvala dál o lepší výsledek, Bruslaři však rychle srovnali tempo hry. Postupně si vybudovali herní převahu a Lantoši svou druhou trefou zvýšil náskok Boleslavi – 3:1. Kometa však bojovala až do konce a necelé tři minuty před koncem zkusila risk bez gólmana. Ani ten ale potřebné branky nepřinesl a plný počet bodů tak zůstal domácím.

Domácí kouč byl spokojený

Domácí kouč David Havíř byl s výsledkem spokojený. „Byl to slušný vstup do vánočního zápasu. První třetina byla slušná, v té druhé Kometa po gólu na 2:1 ožila a hrála dobře, měli nějaké šance. My jsme si pomohli gólem na 3:1. Chtěl bych klukům do kabiny poděkovat, výborně odehráli a odbojovali třetí třetinu. Poté byla sice na kotouči Kometa, ale nic vážnějšího si nevypracovala. Jsme rádi za tři body a pokračujeme dál,“ řekl Havíř.

Jeden gól je málo, žehral Modrý

„Nehráli jsme dobře. Musíme víc bojovat a víc se dostávat do předbrankového prostoru, aby bylo těžší proti nám hrát a byli jsme za to odměněni. Dali jsme jeden gól, a to je málo. Nepomohli jsme našemu gólmanovi, který nám dal šanci,“ uvedl brněnský kouč Jaroslav Modrý.