Vypadá to, že se Kometa po děsivém vstupu do sezóny konečně probudila a najíždí na vítěznou vlnu. Po domácí výhře nad Motorem smázli Brňané na Kladně Jágrovy Rytíře 4:1 a uštědřili jim třetí porážku v řadě. Hosté si vytvořili už po začátku třetí třetiny tříbrankové vedení, které trefou do prázdné klece ještě vyšperkoval Flek. A trenér Modrý si tak hlasitě říká o pozici hlavního kouče po Patriku Martincovi.

Skóre otevřel Gazda

Na Kladně se hrál od začátku pohledný útočný hokej. Kometa začala aktivně a výborně forčekovala. Do první možnosti se dostal Zaťovič, ale trefil jen Brízgalu. I Rytíři nebezpečně zahrozili, když Ton nastřelil tyčku. Hosté se dočkali gólu v 8. minutě utkání, kdy Gazdova pumelice zapadla přesně do sítě – 0:1. Brněnský bek se trefil už potřetí v sezoně. Kladno hrozilo především svou první formací s kapitánem Plekancem a Frolíkem, který mohl vyrovnat, Furch se ale bleskově přesunul a betonem zastavil puk mířící do brány.

Pospíšil zvýšil na 2:0

Úvod 2. periody sice patřil domácím, ale Kometa perfektně bránila a vyrážela do rychlých protiútoků. Jeden z nich mohl sám zakončit Zbořil, ale jeho bekhend gólem neskončil. Následovaly tři tvrdé střely Marcinka, Pospíšila a Zembola, které zastavil Brízgala. Tlak Brna vyvrcholil ve 33. minutě, kdy Moses na sebe stáhl v útočném pásmu hráče a přihrál Pospíšilovi. Ten zakončil přesně pod víko – 0:2. V závěru měli hosté první přesilovku a nesehráli ji vůbec špatně, několik možností ale pochytal brankář Kladna.

Hosté korunovali dobrý vstup do 3. třetiny třetím gólem

Kometě se vydařil vstup do třetí třetiny. Flek za brankou vystihl špatnou rozehrávku Brízgaly a poslal puk před branku na kapitána Zaťoviče, jenž do odkryté klece mazácky zakončil – 0:3. Zanedlouho si po faulu Vebera zahráli Brňané pětiminutovou přesilovku, která se změnila na 5 na 3. Největší šanci měl až v jejím závěru Flek, když z levého kruhu orazítkoval horní tyč.

Kladno inkasovalo při power play

V 53. minutě mohl ještě navýšit brněnské vedení Ďaloga, ale kotouč netrefil ideálně. Poté zamířil na trestnou lavici Moses a Rytíři to v přesilovce zkusili v šesti. Tohoto experimentu ale využil Flek, který přes celé hřiště trefil prázdnou branku – 4:0. V další přesilovce už to Kladenským přeci jen vyšlo, když od modré propálil Furcha Ticháček – 4:1.

S jedním gólem se vyhrát nedá, řekl kouč Kladna

Podle trenéra Kladna Pavla Skrbka podali domácí nemastný neslaný výkon. „Chybělo nám trochu víc šťávy. Soupeř nás přebruslil a přestřílel. Když jsme se dostali do tlaku, tak nás soupeř držel na vnější straně. My jsme se vůbec nedostávali k bráně a z našich šancí jsme zase dali jen jeden gól. Na jeden gól snad nemohou vyhrávat ani fotbalisti,“ posteskl si Skrbek.

Odvedli jsme výborný výkon, ocenil svěřence kouč Brna

Brněnský kouč Jiří Otoupalík ocenil, že Kometa navázala na výhru proti Budějovicím. „Z naší strany to byl velice zodpovědný kolektivní výkon podpořený výborným výkonem Dominika Furcha v bráně. Jediné, co nás v posledních zápasech trápí, jsou naše přesilovky. I když víme, že Kladno patří v oslabení k nejlepším mužstvům, tak si myslím, že v té dlouhé pětiminutové přesilovce jsme měli skórovat. Po špatném začátku je pro nás každý bod důležitý,“ řekl kouč.