„Hoši, děkujeme!“ znělo Winning Group Arenou po šestém a posledním čtvrtfinálovém zápase. Kometa v něm rozhodně netahala za kratší konec provazu, byla aktivní a vypracovala si spoustu šancí. Tu nejdůležitější však nakonec využily Vítkovice, které v prodloužení dokonaly svůj postup do semifinále. I přes vyřazení je jeden z klíčových hráčů Brňanů Jakub Flek na tým hrdý. Hokejisté se s příznivci a sezónou rozloučí v sobotu autogramiádou a aprílovým utkáním s týmem fanoušků.

Nechali na ledě všechno

Bolest z vyřazení a konce sezóny byla podle Fleka obrovská, protože v každém zápase série s Vítkovicemi nechali modrobílí na ledě všechny síly. Kometa měla v prodloužení šestého duelu více šancí, ani jednu však neproměnila. „Hrála v tom roli nervozita, ale nebylo to jen o ní. Soupeř to zablokoval nebo to chytil gólman. My jsme si šli za výhrou a jsem hrdý na kluky, jak jsme to zvládli, ale bohužel,“ posteskl si útočník, který před letošní sezónou do Brna přišel z Karlových Varů.

Dal gól mimo posunutou branku

Poslední zápas sezóny se prý Flekovi těžko hodnotí. „V první třetině jsme byli horší, ale od druhé třetiny jsme měli navrch. A v prodloužení to už pak bylo o jednom gólu a ten dali oni,“ uvedl na klubovém webu Flek a popřál Vítkovicím hodně úspěchů v semifinále. Právě on přitom srovnal na 1:1 kuriózním technickým gólem, když se trefil mimo posunutou Stezkovu branku. „Rozhodčí to dobře posoudili. Kdyby tam ta brána byla a gólman ji nevykopl, tak je to jasný gól, protože brankář tam určitě nebyl,“ usmíval se Jakub Flek.

Zasloužili jsme si sedmý duel, míní Flek

Podle něj by si série s Vítkovicemi, které skončily po základní části druhé, zasloužila sedmý rozhodující zápas v Ostravě. Hlavně poslední dva duely předváděli Brňané podle Fleka kvalitní výkony a popasovali se s různými problémy, například virózou v kabině a z ní vyplývajícími změnami v sestavě. Útočník také poděkoval fanouškům, kteří na stadionu zůstali dlouho po posledním hvizdu. „Byli celou sezónu skvělí. Hnali nás v play off dopředu, fandili nám z plných plic a byli úžasní,“ dodal útočník.

Tečka za sezónou bude v sobotu

A právě s fanoušky napíší hokejisté Komety tečku za extraligovým ročníkem 2022/2023. Brány Winning Group Areny se zdarma otevřou v sobotu 1. dubna ve 14 hodin, kdy odstartuje atraktivní program. Hlavním tahákem je autogramiáda A-týmu, která se uskuteční od 14:30 do 16:00. Souběžně si fanoušci na ochozu vyzkoušejí hokejovou střelnici Bauer, minifotbálek, chillzónu Starobrno, skákací hrad a další stanoviště.

Zasoutěží si o dres Furcha nebo Horkého hokejku

Celé odpoledne si navíc příznivci modrobílých zpestří řadou soutěží, v nichž šťastlivci získají hraný dres brankářského mága Dominika Furcha nebo hokejku snajpra Luboše Horkého. A sobotní rozlučka bude zároveň jedinečnou možností, kdy ještě uvidí příznivci stávající kádr pospolu na ledě. Od 16:30 hodin se totiž odehraje takzvaný „aprílový zápas“ mezi fanoušky Komety a A-týmem. O detailech utkání a doplňujících informacích bude klub informovat.