Hokejisté Brna vyhráli v druhém zápase čtvrtfinále play off extraligy na ledě Vítkovic 3:0 a srovnali stav série na 1:1. Velkou zásluhu na výhře Komety měl brankář Dominik Furch, který udržel čisté konto. Vítězný gól vstřelil ve 38. minutě Luboš Horký, při závěrečné power play se prosadili Jakub Flek a Kim Strömberg. Série hraná na čtyři výhry bude pokračovat v úterý v Brně.

Bylo to o prvním gólu, řekl Martinec

„Byli jsme asi šťastnější, bylo to o tom, kdo dá první gól,“ řekl trenér Brna Patrik Martinec a ocenil výkon Furcha, který si připsal 33 zákroků a posedmé v sezoně udržel čisté konto. „Dneska jsme nedokázali vstřelit gól, i když šancí jsme měli spoustu. Ale to už je za námi, odpovím na pár otázek, ale jinak už jsem hlavou v Brně. Je to 1:1, je to boj, musí se to všem líbit, má to emoce,“ uvedl kapitán domácích Dominik Lakatoš na klubovém webu.

Úvod duelu patři domácím

Do sestavy Komety se oproti pátku posunul Koblížek místo Šalého a trenéři změnili složení třetího a čtvrtého útoku. Úvod zápasu ale patřil domácím, již v první minutě prověřil Furcha centr elitní formace Vítkovic Krieger. Dvakrát se poté do slibných šancí probíjel Lakatoš, ani on ale neuspěl. Nejblíže prvnímu gólu byl v 9. minutě Mueller, jenž nezakončil do odryté branky jen kvůli faulu Okála. Následnou přesilovku ale domácí nevyužili.

Gólman Brna deptal střelce Ridery

Na začátku druhé části si oba celky zahrály zkrácené početní výhody, skórovat ale nedokázaly. Vítkovice byly aktivnější a postupně si vytvořily drtivou převahu, ústřední postavou duelu tak byl Furch. Brněnského brankáře několikrát prověřil Bukarts, neuspěl ani v gólové šanci po Mikušově přihrávce ve 33. minutě.

Horký zmrazil Ostravar arénu

Ve 38. minutě zmrazil zaplněnou Ostravar arenu Horký, jenž se při hře čtyři na čtyři po Holíkově asistenci trefil krásně pod horní tyč. „Myslím si, že lépe to trefit nešlo. Měli jsme více prostoru na ledě a vyšlo to,“ pochvaloval si Horký v rozhovoru pro O2TV.

Vítkovice nedokázaly vyrovnat

Blízko vyrovnání byl po pár sekundách třetí třetiny Raskob, trefil ale jen tyč. V pokračující akci navíc dokázal za Furcha zaskočit Holland. Následně se začalo na ledě i trochu více jiskřit, vše odstartovala srážka Stezky s Raskobem, jehož předtím postrčil Pospíšil.

Přidali dva góly do prázdné branky

V polovině závěrečné dvacetiminutovky mohli získat větší klid na hokejky hráči Komety v přesilovkách, 19 sekund navíc hráli v pěti proti třem, druhý gól ale nepřidali. Nakonec to ale hosty mrzet nemuselo a při power play výhru navýšili. Nejprve se do prázdné branky trefil Flek a o 25 sekund později Strömberg.

Byli jsme lepší, jen jsme nedali gól, litoval Holaň

„Dneska si myslím, že jsme byli jasně lepší. Akorát jsme nedali gól, což se projevilo na výsledku. Je to ale jeden zápas, máme to za sebou a těšíme se na zápasy venku, které umíme hrát velice dobře,“ dodal trenér domácích Miloš Holaň.