Hokejisté Brna začnou extraligové play off v pátek od 17 hodin v Ostravě proti druhým Vítkovicím. Moravskou bitvu tam svedou i v sobotu večer v 19 hodin a série pak bude pokračovat ve městě pod Špilberkem ve stejných časech v úterý a ve středu. Podle kouče Brňanů Patrika Martince se ve vyřazovací fázi rozdíly mezi týmy mažou a Kometa chce jít co nejdál.

Vítkovice zdobí obětavost

„Vítkovice prožívají výbornou sezonu, skončily druhé a udělaly přes sto bodů. Mají výborné hráče, zdobí je obětavost, dokáží zablokovat mnoho střel. Rozhodne to, kdo se častěji dostane do předbrankového prostoru, kdo se do těchto míst bude víc tlačit a kolik z toho ten tým dokáže vytěžit gólů,“ uvedl Martinec v rozhovoru pro klubový web.

Chceme vyhrát, říká trenér

Kromě Vítkovic mohla Kometa narazit i na pražskou Spartu. „Jsou to velké kluby s fanouškovskou základnou. Mohla by to být skvělá série. V play-off se ale rozdíly mažou a hrajeme pro to, abychom vyhrávali. Chceme jít co nejdál,“ zdůraznil kouč, který už před vítěznou sérií s Mladou Boleslaví (3:1 na zápasy) řekl, že každý z extraligových týmů chce vyhrát pohár. A kdo tvrdí opak, tak podle trenéra Brna lže.

Kádr by měl být kompletní

Patrik Martinec s Jaroslavem Modrým by měli mít k dispozici kompletní kádr včetně Zdeňka Okála a Michala Gulašiho. „Oba kluci trénují. Je samozřejmě jasné, že potřebujeme, aby byli všichni kluci zdraví a kdykoliv byli připraveni naskočit. Věřím, že na začátek čtvrtfinále budeme kompletní a žádné zdravotní problémy nás nepostihnou,“ přeje si Martinec.

Čtvrtfinále by měli začít borci, kteří je vybojovali

V pondělí přitom vypadly z prvoligového play-off celky Poruby a Přerova, kde má Kometa k dispozici hráče na střídavé starty. „Jsou tam nějaké možnosti, ale momentálně chceme nechat hrát kluky, kteří si čtvrtfinále vybojovali. Je samozřejmě příjemné, že v případě potřeby budeme mít kam sáhnout,“ dodal trenér Brna s tím, že jeho svěřence čeká trénink i dnes a volno nebudou mít ani zítra.