Hokejisté brněnské Komety zlomili po šesti letech mladoboleslavské prokletí a ve čtvrtém zápase předkola play off dokázali Bruslaře na jejich ledě pokořit 5:1. Tento výsledek je posunul do čtvrtfinále!

Brňané využili hned první přesilovku

Lepší vstup do zápasu si přitom hosté nemohli přát. Již na začátku 2. minuty šel na trestnou lavici Šťastný a Brňané za pár chvil nabídnutou šanci využili. Po Kundrátkově pumelici puk vypadl Krošeljovi z výstroje a pohotový Strömberg poslal kotouč do sítě – 0:1.

Náskok navýšili v 8. minutě

Brňané hráli i nadále velmi aktivně a druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. A sektor fanoušků Komety se ho dočkal na konci osmé minuty. Ondráček vybojoval u rohu mantinelu kotouč a zakombinoval s Horkým. Ten umetl cestičku Holíkovi, který si najel před bránu a tvrdou ranou nedal Krošeljovi šanci – 0:2! Těsně před koncem pálil nebezpečně Kundrátek, zároveň měli modrobílí k dispozici i několik slibně se rodících brejků, stav se ale do konce třetiny už nezměnil.

Kometa ztrestala Bruslaře třetím gólem

Ve 2. třetině to vypadalo, že se domácí dostanou do tlaku a budou mít herní převahu. Jenže iniciativa Bruslařů pokaždé vyšuměla, protože se nechávali vylučovat. A Kometa je nemilosrdně trestala. V 31. minutě vypálil Pospíšil, kotouč se odrazil do rohu, odkud jej poslal před bránu Flek a od brusle nešťastníka Pýchy se dokutálel do brány – 0:3.

Ondráček přidal čtvrtou branku

Pět minut před koncem prostředního dějství dostali hosté hned pětiminutovou přesilovku po nevybíravém zákroku Šticha na Koblížka. Tu po salvě několika střel nevyužili, ovšem po skončení trestu našel Zaťovič zpoza mantinelu Ondráčka a ten svůj výborný výkon korunoval svou první gólovou radostí v Kometě – 0:4.

Ďaloga nachytal Krošelje, čestný gól dal Lintuniemi

Poslední dějství se v podstatě jen dohrávalo. Brno kontrolovalo průběh zápasu, a navíc ještě přidalo pátý zářez. Ďaloga se v 50. minutě prohnal pásmem a překvapivou střelou na bližší nachytal Krošelje – 0:5. Čestného úspěchu se Bruslaři dočkali osm minut před koncem, když přesilovku využil táhlou střelou nad Furchovu lapačku Lintuniemi – 1:5.

První dva góly byly důležité, řekl trenér Komety

„Bylo důležité, že jsme dali první dva góly a zatlačili jsme Boleslav psychicky ke zdi. Od toho se pak odvíjel celý zápas. Před play off jsme měli z Boleslavi velký respekt, protože nás v sezoně čtyřikrát porazila. Šli jsme do toho s velkým respektem a jsme rádi, že se nám podařilo postoupit,“ zářil spokojeností trenér Brňanů Patrik Martinec.

Kalous: Pracovitý tým se trápil v koncovce

„Zápas se nám výsledkově nepovedl. Jeho úvod ovlivnil celý průběh, protože stejně jako v Brně jsme se nechali v první minutě vyloučit a inkasovali jsme branku v oslabení. Když proti tak kvalitnímu týmu, jako je Brno, taháte od začátku za kratší konec, tak to je velmi těžké. A my jsme v koncovce nebyli produktivní a nedokázali jsme to otočit. Předkolo bylo obrazem celé sezony, kdy se jinak pracovitý tým trápil v koncovce. Brnu jsme ani jednou nedokázali dát víc než dvě branky,“ posteskl si kouč Bruslařů Jiří Kalous.

Modrobílí budou čekat na soupeře pro čtvrtfinále

Kometa tak slaví postup do čtvrtfinále, když v Mladé Boleslaví vyhrála po 1967 dnech a nyní bude čekat na svého příštího protivníka. Může to být pražská Sparta nebo také Vítkovice.