Necelých 130 minut. Tak dlouho už trvá neprůstřelnost brankáře brněnské Komety Dominika Furcha, který měl lví podíl na třetím vítězství modrobílých v řadě. Po Českých Budějovicích (5:2) a Jágrovu Kladnu (3:0) tentokrát Brňané přehráli i Liberec, který hlavně díky využitým přesilovým hrám smetli 3:0.

Ubránili přesilovku 5 na 3

Podle gólmana modrobílých k vynulování Bílých Tygrů z Liberce vedl skvělý týmový výkon. Zlomovým okamžikem byla ubráněná přesilovka hostů pět na tři. „Tam měli při stavu 1:0 šanci zápas otočit, ale kluci to skvěle odehráli,“ chválil po zápase své spoluhráče Dominik Furch.

Kometa vstala z mrtvých

Podle něj to tým stmelilo a nabudilo do poslední dvacetiminutovky. „Výkon hráčů na ledě byl skvělý,“ uvedl gólman. Ten je rád, že tým po čtyřech porážkách v řadě vstal minulý týden z mrtvých, vyhrál všechny tři duely a odpoutal se z nebezpečných sestupových vod na deváté místo tabulky, které zaručuje předkolo play off.

Chtěli navázat na předchozí výhry

Začátek duelu s Libercem byl přitom podle kouče Komety Jaroslava Modrého poněkud nervózní. „Chtěli jsme navázat na předchozí úspěšné výsledky a hráčům to trochu svazovalo ruce. Uklidnil nás gól z přesilovky, výborně jsme zahráli oslabení ve třech proti pěti, tým bojoval, pracoval a podržel ho opět výborný výkon gólmana Furcha. Šli jsme si za vítězstvím a dotáhli to ke zdárnému konci,“ liboval si Modrý.

Využili hru v početní převaze

Brňané totiž v nedělním domácím utkání s Libercem využili svou největší zbraň – přesilovky. Postupně je zužitkovali Kučeřík, Strömberg a Ďaloga, takže se s výborným Furchem za zády mohli radovat z třetího vítězství v řadě. „Je to devět bodů z devíti, takže super výkon. V naší situaci se rozhodně hodí každé body a hodí se i zlepšení v tabulce a také psychiky týmu,“ poznamenal Furch.

Dvě nuly v řadě

Ten se pod vítěznou sérii podepsal dvěma nulami a více než dvěma hodinami čistého času, kdy nelovil puk z branky za svými zády. „Je to potěšující hlavně po zápasech, kdy jsme dostávali hodně gólů,“ uvedl brankář. Za vítěznou sérií však vidí především skvělé týmové výkony.

Každý zápas chceme vyhrát, říká Furch

Na šňůru zápasů s vychytanou nulou se prý bude snažit příliš nemyslet. „Každá taková šňůra může rychle skončit. Každý zápas je jiný, ale do každého utkání jdete s tím, že chcete vyhrát a nechcete pustit žádný gól. Někdy to vyjde, někdy to nevyjde,“ dodal Furch.

Kometu čeká úřadující mistr

Gólman Komety už teď stejně jako jeho spoluhráči vyhlíží páteční zápas s úřadujícími mistry z Třince. V aréně pod Špilberkem mají totiž modrobílí Ocelářům, kteří se zatím drží na 4. místě zaručujícím přímý postup do play off, co oplácet. Nedávno s nimi totiž pod otevřeným nebem v Bratislavě hanebně prohráli 1:6.