Nedávno odvolaný kouč českobudějovického Motoru Jaroslav Modrý doplní trenérský tým hokejistů brněnské Komety. Na střídačce se sejde s Patrikem Martincem, s nímž v minulé sezóně působil právě na jihu Čech. Do Brna také přichází útočník Adam Raška, který má měsíc na to, aby si vybojoval stálé místo v sestavě Komety. Klub to oznámil na svém webu.

Bude trénovat obránce

Jednapadesátiletý trenér bude mít na starosti obránce. První kontakt přišel z Brna hned po jeho konci v Budějovicích. „Vedení Komety zjišťovalo, zda bych nechtěl navázat na spolupráci s Patrikem Martincem a mě tato nabídka oslovila,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web Jaroslav Modrý.

S Martincem vybojovali bronz

Právě on a Martinec přivedli loni České Budějovice až k bronzu. „Máme z loňské sezony tuto fantastickou zkušenost, ale především jde o to, že Patrik je loajální, férový chlap a zároveň výborný trenér. Věřím, že všechny zkušenosti teď společně zúročíme ve prospěch Komety,“ řekl kouč.

Musíme vytvořit správný tým, říká Modrý

Brněnský klub pro něj znamená bohatou hokejovou historii, silnou značku a vynikající fanoušky. „V mančaftu vidím kvalitní hokejisty, a když se z nich vytvoří správný tým, může se v sezoně stát cokoliv. Na nás pohybujících se kolem týmu bude, abychom to co nejlépe poskládali, ukazovali hráčům správné věci a oni postupně nabírali sebevědomí. Pak budou přicházet výhry a body do tabulky,“ míní Modrý.

Do Brna se vrací stříbrný útočník Raška

Kromě něj ohlásili modrobílí příchod útočníka Adama Rašky. V moravské metropoli ho čeká zatím čeká měsíční zkouška, během níž si může vybojovat stálé angažmá.

Pro osmadvacetiletého forvarda se však jedná o návrat do dobře známých míst, protože v Kometě nastupoval už v mládežnických kategoriích. V září roku 2013 poprvé nastoupil v dresu Brňanů v extralize a ve stejném roce získal i stříbro.

Za sebou však má mimo jiné i angažmá v extraligové Mladé Boleslavi, Karlových Varech nebo Českých Budějovicích, kde ho trénoval právě Patrik Martinec.

Zažili jsme spolu letní přípravu v Budějovicích, známe se. Na Brno se těším, je to pro mě druhý domov. Vyrostl jsem tady, hrál už v komeťáckém dorostu. Za šanci jsem moc rád, budu se chtít ukázat v tom nejlepším světle, abych si vybojoval místo minimálně do konce sezony,“ sdělil v rozhovoru na webu Komety Adam Raška.