Nový trenér naskočí k A-týmu brněnské Komety rychlostí blesku, jednání jsou u konce a výsledkem je jméno Patrik Martinec.   Jednapadesátiletý trenér povede mužstvo s okamžitou platností. „Kometa patří k top extraligovým týmům, jde o špičkovou organizaci, a já udělám všechno pro to, abychom společně dokázali tým vrátit do horních pater tabulky,“ uvedl Martinec, který se chce co nejdříve zorientovat zároveň co nejlépe poznat všechny hráče. Nadcházející dny stráví na stadionu, a především v kabině.

Aktuální podoba a rozdělení kompetencí

„Mojí jedinou podmínkou před příchodem do Komety bylo, aby se mnou byl na střídačce Libor Zábranský. Ten bude koučovat obránce a plnit tak podobnou roli, jakou má u reprezentace. Asistentem bude nadále Jiří Horáček, který zná dokonale všechny hráče a bude pro mě obzvláště teď ze začátku velkou oporou a pomocí. Jiří Otoupalík se od utkání s Kladnem přesune ze střídačky na tribunu, odkud nám bude hlásit veškeré postřehy a užitečné informace,“ doplnil Martinec, který si premiéru odbude po reprezentační přestávce v úterním duelu s Kladnem.

Hráčská kariéra Patrika Martince byla dlouhá, úspěšná a zdobí ji týmové úspěchy a individuální ocenění.

Rodák z Jilemnice nastupoval postupně za Pardubice, Hradec Králové, Spartu, Slavii a Litvínov. Z bohaté sbírky medailí je potřeba vyzdvihnout tu zlatou, kterou Patrik Martinec vybojoval v sezoně 1999/2000. Obrovský přínos pro tým potvrdil i o rok později, kdy se stal nejproduktivnějším hráčem ligy. Za hranicemi působil v ruské Kazani a také v korejském Anyang Halla, kde strávil coby hráč celkem pět sezon, z nichž jedna skončila ziskem mistrovského titulu.

Posledních dvanáct let se Patrik Martinec věnuje primárně trénování. Začínal právě ve zmiňovaném klubu Anyang Halla, kde se ze střídačky podílel na dalších třech titulech – jeden z pozice asistenta a dva v roli hlavního trenéra. Pokud se zaměříme na extraligu, asistentem trenéra byl Patrik Martinec v českobudějovickém Motoru (sezona 2021/2022, zisk bronzu) nebo pražské Spartě, kde působil tři roky také ve funkci sportovního manažera klubu. Své zkušenosti a vítěznou mentalitu bude chtít nyní zúročit v pozici hlavního trenéra HC Kometa Brno.