Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve třetím zápase předkola play off extraligy Brno 2:1 a odvrátili možný konec sezony. Domácí zdolali Kometu na svém ledě podvanácté za sebou, dvěma góly v přesilových hrách se o to zasloužil finský obránce Alex Lintuniemi. Brno tak mečbol neproměnilo, nicméně vede v sérii hrané na tři výhry 2:1. Další šanci zajistit si postup do čtvrtfinále má už dnes. Hrát se bude od 18 hodin opět v Mladé Boleslavi.

Sezóna nám ještě neskončila, řekl Kalous

„Jsme rádi, že nám nekončí sezona a pořád se držíme ve hře. Pro kluky je to velká vzpruha. Stejně jako předchozí dva zápasy jsme hráli s maximálním nasazením a rozhodly speciální týmy. Dali jsme dvě branky v přesilovce a ubránili jsme až na jeden případ všechna oslabení,“ řekl trenér domácích Jiří Kalous.

Bruslaři ubránili přesilovku

Do první šance utkání se dostal ve druhé minutě domácí Bernad, který ale po rychlém protiútoku přestřelil branku soupeře. Kometa si následně zahrála přesilovku, faul Lantošiho však potrestat nedokázala. Bruslaři dobře bránili, vážnější situace pro ně přišla až po skončení početní výhody. Kotouč po tečované střele Kučeříka ale skončil mimo branku.

Skóre otevřel Lintuniemi

V půlce 1. třetiny byl vyloučen hostující Zembol a Středočeši se dostali do vedení. Střelu Lintuniemiho ale za záda Furcha nešťastně tečoval spoluhráč Kučeřík. „Viděl jsem, že má Lintuniemi napřaženo a bude střílet, tak jsem chtěl jít do bloku. Bohužel mě to nešťastně trefilo a Dominovi puk projel mezi nohama. Smolný gól,“ řekl Radek Kučeřík.

Kometa využila až třetí přesilovku

Brňané si výraznější šanci připsali v 16. minutě, Flek však Krošelje překonat nedokázal. V přesilové hře na konci úvodní dvacetiminutovky pak stejný hráč nezamířil přesně. Třetí přesilovka ale již hostům ke gólu pomohla. Fořtovo vyloučení využil po 22 sekundách Strömberg, jehož našel před odkrytou brankou Horký.

Rozhodující gól dal Lintuniemi

A ve 33. minutě se dostali domácí zpět do vedení. A opět v přesilové hře zásluhou střely Lintuniemiho od modré čáry, i ve druhém případě zřejmě tečované. „Šťáva (David Šťastný) říkal, že to tečoval. Pokud chce gól (připsat), klidně. Pro mě to není důležité,“ usmíval se Lintuniemi. V závěru druhé třetiny byl blízko vyrovnání Ďaloga, jenž prostřelil Krošelje, puk ale skončil těsně vedle tyčky.

Power play hostům nepomohla

Mladoboleslavským hráčům se ve 3. periodě často dařilo držet hru v útočném pásmu, s blížícím se koncem základní doby se ale více soustředili na obranu. Kometa se tři minuty před koncem rozhodla k power play, vyrovnat se ale Jihomoravanům nepodařilo.

Dnes to bude opět vyhrocené

„V neděli nás čeká opět vyhrocené utkání, ve kterém budou rozhodovat malinké detaily,“ řekl Kučeřík. Podobně to vidí i domácí. „Všechny tři zápasy byly podobné. V prvních dvou jsme detaily nezvládli, dnes ano. Měli jsme nůž na krku a nezbývá nám nic jiného než dvakrát vyhrát. První krok jsme udělali a věřím, že to zvládneme i podruhé,“ uvedl Šťastný. Na úspěšnou statistiku domácích výher proti Kometě Mladoboleslavští spoléhat nechtějí. „Něco jsem četl, ale nevěděl jsem, jak dlouho tady nevyhráli. Spoléhat na to ale nemůžeme, nepřemýšleli jsme nad tím,“ dodal Šťastný.