Bezchybný výkon gólmana Furcha a vstřelený gól v každé třetině. Kometa po reprezentační pauze opět šlape jako hodinky a tentokrát to v Brně odnesla Plzeň. Modrobílí ji ve 46. kole smetli 3:0 a posunuli se na 9. příčku extraligové tabulky právě místo Indiánů.

Pauza přišla Ondráčkovi vhod

Po delší pauze zaviněné zraněním se na ledě objevil útočník Jiří Ondráček, který do Brna přišel ze Zlína. Nastoupil v první lajně s dalším zlínským odchovancem Holíkem a snajprem Horkým a přiznal, že reprezentační přestávka mu přišla vhod. „Byl tam odpočinek, delší tréninky a osobně jsem alespoň dohnal svou delší absenci, takže potrénovat a připravit se na následující období,“ uvedl Ondráček.

Blíží se finiš sezóny

Nehrálo se 10 dnů, takže i když byla možnost odpočinku, po pár dnech začaly mistra extraligy ze sezóny 2013/2014 svrbět ruce. „Raději hraju, rychlé zápasové tempo mi vyhovuje. Je jasné, že už jde do tuhého, blíží se rozhodující část sezony. Bude to o týmové morálce, o bojovnosti. Zápasy budou mít určitě větší náboj a liga bude gradovat,“ burcuje Ondráček.

Zůstane Okál v Brně?

Ten se v modrobílém dresu setkal i s dalším bývalým spoluhráčem ze Zlína Zdeňkem Okálem, který je v Brně na střídavé starty z prvoligového Přerova. Kometa se ale musí do zítřka rozhodnout, zda si ho v týmu ponechá nebo pošle zpět. K první variantě se kromě dalších spoluhráčů kloní i Ondráček. „Uvidíme, jak se kluby dohodnou. Věřím, že Očko v Brně zůstane,“ dodal zkušený forvard.

Skóre otevřel Zbořil

A Kometa od začátku duelu ukázala, že to s navázáním na vítěznou vlnu myslí vážně. Skóre otevřel v 10. minutě Zbořil, když využil přesilovku, která je smrtící zbraní Brňanů. A způsobem sobě vlastním překonal dobře odstíněného Pavláta přesnou střelou zápěstím od modré čáry – 1:0. Hosté pak ožili, ale vylámali si zuby na Furchovi, kterému pomohla i tyčka.

Na 2:0 zvýšila slovenská posila

Své umění prokázal brněnský gólman i v úvodu 2. periody a v polovině utkání Kometa znovu řádila v přesilovce, jenže rána Kundrátka jen projela mezi betony Pavláta těsně vedle tyče. Chvíli nato už ale 6091 diváků slavilo. Kučeřík vykouzlil nádherný pas, který Pospíšil uklidil za brankáře – 2:0. V posledních sekundách prostřední části slovenský uragán znovu proháněl západočeskou obranu, s jeho pokusem z pravého kruhu si ale Pavlát poradil.

Výhru pečetil z úniku Strömberg

Brňané i ve 3. třetině kontrolovali průběh zápasu a nepouštěli soupeře do větších šancí. Za to byli v 53. minutě odměnění tříbrankovým náskokem. Vincour geniálním pasem z obranného pásma vyslal do samostatného úniku Strömberga, jenž bekhendem zasunul puk mezi Pavlátovy betony – 3:0. A třígólové vítězství si pak už modrobílí zkušeně pohlídali.

Kouč chválil Furcha i celý tým

„Za tři body jsme nesmírně rádi. Na závěr sezony je tabulka velice vyrovnaná, takže to bylo důležité vítězství. Šanci vyhrát nám dal vynikajícím výkonem Furch, ale chtěl bych pochválit všechny hráče za to, že hráli zodpovědně do obrany a nenechali se strhnout nějakým bezhlavým útočením. Tím Dominikovi k nule pomohli,“ liboval si kouč Patrik Martinec.

Trenér hostů byl zklamaný

Jeho protějšek z plzeňské střídačky Petr Kořínek byl pochopitelně naopak zklamaný, protože jeho svěřenci potvrdili venkovní mizérii a prohráli na cizím ledě už počtvrté za sebou. „Takový zápas se těžko hodnotí. Chyběla nám větší touha po vítězství. Málo jsme se tlačili do brány, bylo to jalové, hodně jsme hráli po rozích. Bohužel jsme tam měli i nějakou tyčku a břevno. Soupeř dokázal vytěžit z minima maximum, bez branek se nedá bodovat,“ povzdechl si Petr Kořínek.