Brněnská Kometa prožívá těžkou krizi a topí se u dna extraligové tabulky, kde na ni poslední Kladno ztrácí jen šest bodů. Vedení ambiciózního klubu se snaží o restart všemi možnými způsoby. A po obměně trenérů oživuje kádr novými posilami. Mezi ně aktuálně patří zkušený útočník Zdeněk Okál, který nyní do Komety přichází na střídavé starty. Zlínský rodák a tamní mistr extraligy z roku 2014 už dnes nastoupí v modrobílém dresu od 18 hodin v brněnské aréně proti Českým Budějovicím.

Hraje první ligu za Přerov

Okálovým kmenovým týmem je nyní prvoligový Přerov, kde se mu bodově daří. Minulou středu zazářil dvaatřicetiletý útočník v zápase proti Sokolovu, který Přerov vyhrál vysoko 12:4, Okál se na něm podílel šesti body (3+3). „Bylo by fajn na to navázat v extralize, ale zůstávám nohama na zemi, chci odehrát dobré utkání s vítězným koncem,“ řekl Okál.

Kometě chybí útočníci

Jeho příchodem reagují trenéři na absence některých hráčů. „Pro zranění chybí Tomáš Vincour, nemocný je Honza Süss a kvůli disciplinárnímu trestu nebude k dispozici Jan Dufek. Věřím, že Zdeněk potvrdí své zkušenosti a pomůže nám,“ upřesnil kouč Patrik Martinec. Hráč s téměř pětistovkou zápasů v nejvyšší soutěži tak nyní znovu okusí extraligovou atmosféru.

Na rychlejší tempo v extralize je zvyklý

„V pondělí večer mi zavolal generální manažer Přerova, že bych měl naskočit za Kometu do úterního kola extraligy proti Motoru. Na návrat do nejvyšší soutěže se moc těším, bude to úplně něco jiného. Bude to jistě rychlejší tempo, ale neměl by to být problém. Extraligu jsem hrál dlouho a věřím, že se do toho dostanu rychle,“ uvedl pro klubový web Zdeněk Okál.

Důležitý zápas s Budějovicemi

Okál si moc dobře uvědomuje, že Brňany dnes čeká velmi důležitý zápas. „Je to duel o šest bodů, potřebujeme ho zvládnout a vyhrát. Měli jsme dopoledne předzápasovou poradu. Trenéři mě znají a ví, jaký mám svůj herní styl. Věřím, že jim to předvedu a budu platný pro tým,“ burcuje zkušený bard. Jihočeši jsou v tabulce dvanáctí a Brňané na ně ztrácejí pouhý bod. Pokud dnes Kometa konečně zabere za tři body, dostane se zpět na pozici zaručující předkolo play off.

V soubojích tvrdí muziku

Jeho jméno fanoušci velmi dobře znají, když nastupoval ve zlínském dresu. Důrazný útočník je znám tím, že umí přitvrdit v osobních soubojích a vybojovat důležité puky u mantinelu.

Vypjatá derby Zlína s Kometou

„Vzpomínám si na vypjatá derby mezi Zlínem a Kometou, kdy se hrálo na krev a zápasy byly velmi dobré a kvalitní. Jsem rád, že v kabině je mnoho kluků, které znám. S Petrem Holíkem a Jirkou Ondráčkem jsme vyhráli titul, s Tomášem Kundrátkem jsme strávili mládí v Kanadě. Je fajn, že nejdu do neznámého prostředí,“ doplnil forvard.