Těžká krize, která zavání totálním průšvihem! Hokejisté Komety prohráli dva víkendové venkovní zápasy v Praze se Spartou a v Karlových Varech s Energií. Nebodovali v posledních čtyřech zápasech, uspěli jen ve dvou z posledních 11 duelů a v tabulce klesli na 13. místo. A od posledního Kladna je dělí pouhých šest bodů.

Pořád stejná písnička…

„Je to pořád stejná písnička. Na Spartě jsme odehráli výborné utkání, ve kterém jsme udělali pár chyb a stálo nás to utkání. Dnes jsme mysleli, že to půjde samo. Začátek byl ale hrozný a v tom se musíme zlepšit,“ povzdychl si kouč Jaroslav Modrý po prohře 5:4 ve Varech.

V Praze vedli, ale nakonec prohráli

Narážel tak na vcelku povedené utkání v pražské O2 aréně, kde Brňané sice dlouhou část utkání vedli, ale nakonec museli v závěrečné periodě dotahovat ztrátu. Ačkoliv se jim to povedlo zásluhou Horkého, tři body zůstaly v Praze. Sparta v posledních čtyřech minutách vstřelila dvě branky, které jí zajistily výhru 5:3.

Beránek vyhnal Čiliaka z branky

Kometa se po přesunu na západ Čech postavila ve 40. kole karlovarské Energii. Ta vstoupila do duelu aktivně a brzy otevřela skóre, když v čase 4:10 Čiliaka překonal Beránek. Přesilovku domácích využil o dvě minuty později Koblasa, a když ve 12. minutě vstřelil svůj druhý gól Beránek, pakoval se Čiliak z branky za stavu 3:0.

Dva osudné fauly a těžké nohy

„Měli jsme špatný začátek. Říkali jsme si, že Karlovým Varům se v posledních dvou zápasech podařil vstup do zápasu a připravovali jsme se na to. Místo toho jsme neměli žádný pohyb, nechali jsme si vstřelit gól a udělali jsme dva fauly, protože se nám nehýbaly nohy,“ řekl Modrý.

Kometa snížila, ale pak znovu inkasovala

Střídání brankářů hru oživilo natolik, že hosté vzápětí Pospíšilem snížili. Kometa se mohla do kontaktu dostat v úvodu druhého dějství, kdy dostala možnost další přesilovky, ale ani napodruhé její využití neslavila. Pak ale Energie využila pětiminutovou přesilovku při vyloučení Dufka, který po faulu na Jiskru zamířil do sprch – 4:1.

Hosté se vrátili do zápasu

Kometa se na startu třetí třetiny vrátila do zápasu. Nejprve v čase 40:55 vykřesal naději pro Brno svou první extraligovou trefou obránce Fajmon. A za necelé dvě minuty snížil na 4:3 kapitán Zaťovič. „Až ve třetí třetině začali víc bruslit, udrželi jsme se na puku. Důrazem jsme se dostali zpět do zápasu,“ řekl Modrý. V 54. minutě však zvýšil na 5:3 Redlich. Hosté se však nevzdali a v přesilovce při odvolání Furcha z branky dal Zaťovič svůj druhý gól a snížil na 5:4. Kometa v závěru znovu odvolala brankáře, ale na kýžený bodový zisk nedosáhla.

Šik: Rozhodl výborný vstup do utkání

„Měli jsme výborný vstup do utkání a získali jsme náskok. Ve druhé třetině jsme si vytvořili pár šancí, ale vstup do závěrečné dvacetiminutovky se nám nepodařil. Soupeř se na nás dotáhl a byli jsme pod velkým tlakem,“ přiznal trenér Energie Vojtěch Šik.