Hokejisté brněnské Komety vyhráli v předehrávce 37. kole extraligy v Olomouci 4:1 a zdolali Hanáky potřetí za sebou. Venku uspěli po devíti porážkách poprvé od 30. října, kdy zvítězili v Kladně. Díky druhé výhře z posledních osmi utkání se modrobílí posunuli na 9. místo. Olomouc zůstává po páté prohře z uplynulých šesti duelů pátá.

Hosté měli šance v přesilovce

První velké šance zápasu si vytvořili Brňané během přesilovky, ale Šalého pokus zamířil jen do tyče a Kollár z mezikruží těsně minul. Hned poté udržel Furch puk před brankovou čarou při nebezpečném závaru. Dobrým zákrokem se prezentoval také olomoucký Konrád při Raškově střele z mezikruží.

Furch domácí vychytal, vytáhl se i Konrád

Druhá třetina začala stejně opatrně, jako skončila první část hry. Po pěti minutách se zjevil sám před Furchem Musil, jenže trefil jen beton brněnského brankáře. Furch poté zasáhl také proti střele Navrátila a domácí gólman Konrád pokryl Koblížkovo zakončení.

Skóre otevřeli Brňané

Důležitou první branku zápasu vstřelili hosté v přesilovce, kdy Kučeříkovu pobídku před branku usměrnil za Konrádova záda Flek. Olomouc mohla vzápětí vyrovnat, ale Kuskovu střelu směřující do odkryté branky zastavil jeden z hráčů Komety.

Domácí gólman Kohouty podržel

Třetí třetina začala olomouckou přesilovkou, při které Furch dvakrát zasáhl proti Navrátilovi. Hned po návratu z trestné lavice se k nenápadné střele odhodlal Pospíšil a Konráda podruhé zachránila branková konstrukce. Poté olomoucký brankář svůj tým podržel při samostatném úniku Koblížka, který zamířil jen do lapačky.

Kometa zvýšila na 2:0, náskok snížil Plášek

Přesto se modrobílí dostali do dvoubrankového vedení, když v přečíslení dvou proti jednomu uspěl Holík. Olomouc vzápětí snížila, přesnou střelou do pravého horního rohu se prezentoval bývalý brněnský útočník Plášek.

Hosté pečetili výhru do prázdné klece

Brňané však záhy využili druhou přesilovku v zápase a zvýšila znovu na rozdíl dvou branek. Mezi střelce se zapsal kapitán Zaťovič, který usměrnil do sítě Kundrátkovu střelu z levé strany. Brněnské vítězství pak pečetil při power play domácích do prázdné branky Kollár.

Hosté využívali brejky

„Kometa hrála výborně defenzivně, těžko jsme se prosazovali. Kvůli tomu, že jsme prohrávali, jsme se museli neustále tlačit do útoku a hosté toho využívali k brejkům. Za stavu 0:1 jsme měli šance, které jsme neproměnili. Kometa se pak dostala do dvougólového vedení a už to bylo těžké,“ uvedl trenér domácích Jan Tomajko.

Chyběla nám šťáva, posteskl si Tomajko

Jeho svěřencům už podle něj ve třetí třetině už chyběl drajv, protože předchozí zápasy odehráli na tři pětky. „Chyběla nám šťáva na to zlomit to. Nemůžeme ale říct, že by to dnes z naší strany byl nějaký výbuch, to určitě ne. Kluci si potřebují hlavně odpočinout, protože jsme měli hodně hráčů nemocných. Ti teď potřebují trochu potrénovat. Pauzu mezi zápasy vítáme,“ dodal Tomajko.

Skvělý týmový výkon Brňanů podpořil výborný Furch

„Dnes jsme podali skvělý týmový výkon podpořený výborným gólmanem Furchem, který nám dal šanci zápas vyhrát. Pomohli jsme si speciálními týmy jak v přesilovce, tak v oslabeních. Díky tomu jsme našli cestu k vítězství. Snažíme se budovat novou identitu a znovu to nastartovat. Věřím, že jsme dnes udělali krok správným směrem,“ liboval si trenér Brňanů Jaroslav Modrý.