Základní část hokejové extraligy míří do cílové rovinky a týmy svedou dramatické boje o konečné umístění v tabulce. Brněnská Kometa netradičně ve středu hostí ve 46. kole Plzeň. V případě úspěchu se modrobílí dostanou do kontaktu s vyššími příčkami v tabulce. Svěřenci kouče Patrika Martince navíc dnes zabojují o čtvrtou domácí výhru v řadě. Jejich duel s plzeňskou Škodovkou startuje dnes v 18 hodin.

Pálí ostošest

Kometa sice těsně před startem reprezentační pauzy ztratila utkání v Hradci Králové, kde padla nejtěsnějším možným způsobem 1:0, nicméně o brankové příležitosti neměli modrobílí nouzi ani na východě Čech.

Přesilovky jako smrtící zbraň Brňanů

Ještě před tím navíc Brňané zaznamenali povzbuzující sérii čtyř vítězných zápasů. A poslední domácí zápas s úřadujícími mistry z Třince sneslo přísná měřítka. Domácí znovu vypilovali smrtící přesilovky a v nich se právě na úkor Ocelářů posunuli na pomyslný extraligový trůn.

Pospíšil je opravdovou posilou

Brno může být maximálně spokojeno s angažováním slovenského forvarda Kristiána Pospíšila. Ten si stále drží víc než jednoho kanadského bodu na zápas: ve 13 duelech v modrobílém dresu už oslavil šest branek a u dalších deseti asistoval.

Tým táhne i nahrávač Holík

Roli tahouna naplňuje i útočník Holík, který se může v závěru základní části poprat i o titul nejlepšího nahrávače soutěže, aktuálně má na kontě 29 asistencí a 11 gólů. Brno má skvělé přesilovky i díky Zbořilovi, který rovněž umí distribuovat finální nahrávky (4+22) a nelze opomenout nejlepšího střelce týmu Horkého (18+13).

V brance vládne Furch

Do parádní formy se před reprezentační přestávkou rozchytal gólman Dominik Furch. Před duelem s Třincem dokonce držel úctyhodnou dobu bez inkasované branky – ta se nakonec zastavila na hodnotě 153 minut a 35 sekund. Ve dvou dalších duelech dostal jen dvě branky a i díky jeho výkonům se Kometa začala radovat z potřebných vítězství.

Kometa to na Západočechy umí

Letošní vzájemné zápasy se Škodovkou zatím hovoří ve prospěch Brna. Kometa zvládla první duel v Plzni, kde brala dva body za výhru 4:3 po prodloužení. A doma už z toho bylo tříbodové vítězství 3:1. V závěru loňského roku se poprvé radovala Plzeň. Modrobílí však chtějí znovu obnovit vítěznou sérii a dokráčet ke čtvrtému domácímu triumfu v řadě.

Plzni to venku moc nejde

Západočeský tým je v tabulce osmý s 64 body. V případě dnešního úspěchu se dotáhne na tři body vzdálenou Olomouc a upevní pozici před karlovarskou Energií. Indiány však trápí výsledky z venkovních stadionů. Naposledy si tříbodový zisk připsali v lednu na Kladně, kde těsně vyhráli 4:3. Pak ještě uspěli v prodloužení na ledě Českých Budějovic, ale v posledních třech duelech nebodovali v Olomouci, Pardubicích a Karlových Varech.