Fotbalisté Líšně po obratu vydrancovali Hanou a z Androva stadionu si do Brna z duelu s béčkem Olomouce odvezli tři body za výhru 2:1. V zápase 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vedli domácí po sporném gólu Vaněčka, Brňané však po pauze skóre během 12 minut otočili a dvěma góly potrestali chybující defenzivu. Výhrou tak potvrdili pozici nejlepšího celku na venkovních hřištích.

Festival chyb a nepřesností

Prvních dvacet minut nabídlo festival chyb a nepřesností, kdy se oba týmy střídaly v bezzubé aktivitě. Gólman Líšně Vajner zpozorněl po Bednárově hlavičce nad branku a proti následné střele Kramáře zpoza vápna musel dokonce do pokleku. Zajímavou šanci nevyužil z levé strany Vaněček, po němž Vajner vychytal nehlídaného Hadaše a Kramář vzápětí pálil jen těsně vedle pravé tyče.

Domácí otevřeli skóre sporným gólem

Skóre otevřel v 39. minutě sporným gólem Vaněček, který se trefil po rohu ve chvíli, kdy Vajner zůstal ležet po srážce s protihráčem na trávníku. „Byl to nešťastný gól, protože většina podobných soubojů se píská pro brankáře. Rozhodčí však nechal pokračovat ve hře a domácí dali gól,“ řekl zpravodajskému portálu BRŇAN trenér Líšně Milan Valachovič.

Hosté zápas otočili během 12 minut

Jeho svěřence však branka domácích zdravě nabudila. „Kluky to vyburcovalo a o přestávce jsme si v kabině řekli, že do 65. minuty zápas otočíme,“ prozradil Valachovič. A v bílém hrající hosté tenhle plán do puntíku splnili během prvních 12 minut druhé půle. Nejprve si v 53. minutě Lutonský narazil míč s Vandasem a ranou pod břevno nedal Trefilovi šanci – 1:1. „Při druhém gólu to byl nacvičený signál, kdy šel centr po zemi do šestnáctky a Polášek se pěkně trefil k pravé tyči,“ popsal líšeňský kouč vítěznou branku, která padla v 57. minutě.

Střídání Sigmě nepomohlo

Po hodině hry si Sigma ve snaze o vyrovnání pomohla trojitým střídáním. Aktivita však byla marná. Líšeň si totiž dobře hlídala svou půlku a nepouštěla borce v modrých dresech do výrazných šancí. Brňané mohli naopak korunovat výhru sedm minut před koncem, když po Sokolově pobídce mohl z hranice vápna zakončovat Polášek, ale jeho lehké píchnutí podél brankáře proletělo jen vedle levé tyče.

Nejlepší jarní výkon, říká Valachovič

Moravský souboj tak vyzněl lépe pro hosty, kteří získali další tři venkovní body a v tabulce jim patří třetí příčka. „Myslím si, že to byl zatím náš nejlepší zápas na jaře. Kromě vstřelených gólů jsme měli ještě další dvě velké šance a zaslouženě jsme utkání vyhráli,“ pochvaloval si Milan Valachovič.

Olomouc má záchranářské starosti

Olomouc si naopak ztrátou přidělala další záchranářské starosti. „Ztratili jsme doma tři body. Utkali jsme se ale s týmem, který patří do absolutní špičky druhé ligy, což tady ukázal. Hosté zkušeně dohrávali určité mikrosituace. Mrzí mě, že ačkoliv jsme zápas měli dobře rozehraný a vedli jsme 1:0, dostali jsme dva slepené góly,“ posteskl si trenér olomoucké rezervy Augustin Chromý. Jeho svěřenci uzavírají v našlapané tabulce první desítku a mají jen tříbodový náskok na předposlední Třinec.