Se čtyřiačtyřiceti kanadskými body je nejproduktivnějším hráčem brněnské Komety. Třicetiletý útočník modrobílých Petr Holík je zároveň tvůrcem hry, protože na kontě má 32 gólových přihrávek. A v nedělním domácím duelu s Mladou Boleslaví byl zároveň jediným střelcem Brňanů, kteří Bruslařům podlehli i počtvrté v této sezóně, když pro ně skončil zápas debaklem 1:4. Musíme se zlepšit, protože s takovým výkonem bychom v play-off sotva uspěli, bije na poplach Holík.

Neoblíbený soupeř utnul vítěznou sérii

Bruslaři v neděli přeťali úspěšnou čtyřzápasovou domácí šňůru vítězství brněnské Komety. Mladá Boleslav tradičně patří k nejméně oblíbeným protivníkům Brňanů. Středočeši v této extraligové sezóně uspěli ve všech čtyřech vzájemných zápasech a brali tak všech 12 bodů.

Hosté byli lepší, uznal Holík

Kometa během zápasu s Mladou Boleslaví tahala za kratší konec lana. A i když po dvou třetinách svítil na ukazateli stav 1:1, o něco lepším mužstvem byla Mladá Boleslav. Ta Brňanům v posledním dějství nasázela tři branky a z moravské metropole si odvezla tři body za výhru 4:1. „Z naší strany to nebyl optimální výkon, už i v Litvínově se nám nedařilo, ale urvali jsme alespoň bod. Hosté byli během utkání lepší a rozhodly naše individuální chyby. Musíme se zlepšit, protože v předkole play-off bychom s těmito výkony těžko uspěli,“ přiznal nejproduktivnější hráč Komety.

Kometa má těžký los

Do konce základní části zbývají už jen čtyři kola a Kometa má velmi těžký los. V pátek jede do Pardubic, které už s předstihem získaly Prezidentský pohár pro vítěze základní části, a pak pojede i do Vítkovic, které si stále drží 2. místo hned za Dynamem. V neděli Brňané doma hostí Olomouc a potom i Spartu. A každý bod bude pro modrobílé nesmírně důležitý.

Urvou Brňané osmé místo?

„Něco jsme si k tomu řekli a je jasné, že každý musí začít sám u sebe. Je to takové varování a další zápasy musí vypadat úplně jinak. Nemělo to s Boleslaví šťávu, byli jsme všude pozadu, soupeř naopak o krok napřed. Bavili jsme se o tom, že by bylo super udělat osmé místo, které by nám zaručovalo začátek předkola před domácím publikem, ale v posledních dvou duelech jsme pro to nic neudělali,“ nebere si servítky zkušený útočník.

Herní projev se musí zlepšit, ví Holík

Podle Holíka musí modrobílí hodit poslední dva zápasy za hlavu, podívat se na video a celkově zlepšit herní projev zlepšit. A návod na zlepšení může přijít už v pátek u jistého vítěze Prezidentského poháru z Pardubic. „Je to prostě příprava na vrchol sezony, prověří nás nejsilnější týmy. Čeká nás těžký los, ale není na co čekat, musíme se do zbytku základní části zlepšit a hrát tak, jak bychom se chtěli prezentovat play-off,“ zdůraznil zlínský rodák.