Dnešní Nedělní speciál míří tentokrát do brněnského Králova Pole, kde florbalový klub Hattrick otevřel v Česku unikátní tréninkové centrum, určené především dětem a mládeži, ale také amatérům.

Pro florbalisty je nová aréna v nákupním centru Královo Pole podle prezidenta Hattricku Adama Koubka důležitá ve dvou rovinách.

„Jednak jsme si pomohli novou tréninkovou plochou, protože jsme byli na hraně a trénovat v nevyhovujících prostorech a po celém Brně znamenalo komplikace. A otevřeli jsme tak florbal široké veřejnosti, protože si sem může přijít zahrát každý. Navíc si můžou zájemci půjčit hokejky a vybavení,“ upřesnil zpravodajskému portálu BRŇAN Dan Koubek.

Tréninkové centrum má podle něj pro brněnské florbalisty další výhodu, protože v něm budou lákat menší děti, školáky a mládež, aby si v tuzemsku oblíbený sport zahráli a už něj zůstali.

Hřiště, které v obchodním centru nahradilo minigolf, vytvořil klub i proto, že rodičům dětí nabízí možnost zaparkovat na tři hodiny zdarma, umístit jejich ratolesti k florbalistům a jít si v klidu nakoupit nebo využít další služby. „Myslím si, že časem tohle fungovat i jinde. Časy pronájmu plochy se pomalu plní a uvidíme, jak to bude dál,“ řekl Koubek s tím, že brněnské hřiště v nákupním centru je v tuzemsku zatím jediné.

Podle něj má aréna originální povrch, který nebylo zas tak těžké dostat dovnitř. „Je to trochu optický klam, protože hřiště je v úrovni silnice a dveřmi sem nebyl problém nanosit desky, na kterých se teď hraje,“ uvedl šéf klubu.

Pokud se budou chtít děti přidat k tréninkům Hattricku, stačí se podívat na jejich klubový web, kde jsou rozpisy jednotlivých kategorií a pak jen přijít. „Když si bude chtít zahrát třeba rodina nebo parta kamarádů, tak si můžou rezervovat čas na stránkách centra. Můžou se vyřádit třeba také na žíněnkách. Hodinový pronájem přijde na tisícovku, takže když se domluví skupina deseti lidí, tak si každý zahraje za pouhou stokorunu,“ vysvětlil Dan Koubek.

Podle jednoho z hráčů prvoligového Hattricku Jonáše Kůry je sice hřiště v Králově Poli o něco menší než standardní hrací plocha pro zápasy, ale úplně stačí k tomu, aby tam florbalisté rozvíjeli individuální dovednosti.

„A jestli můžu mluvit za celou kabinu, tak se my hráči rádi účastníme tréninků a náborů pro děti a ukážeme a předáme jim své dovednosti a zkušenosti,“ poznamenal dvaadvacetiletý obránce.

Nová aréna představuje podle Kůry jedinečnou možnost si jít zahrát a trénovat individuální dovednosti stejně jako například v ledním hokeji. „Není totiž zatím v Brně standardem si jít ráno třeba zastřílet na branku a večer dotrénovat to, co člověk potřebuje,“ dodal Jonáš Kůra.