Florbalisté brněnského Hattricku se v úvodu soutěže potýkali s problémy zejména v produktivitě a po sedmi zápasech se utápěli ve spodních patrech tabulky 1. ligy mužů. Zejména porážky s Hradcem Králové a Orkou Čelákovice byly pro Brňany velice bolestné, jelikož soupeře z této kategorie by měli porážet bez větších potíží.

Na severu Čech urvali bod za prohru v nájezdech

Naděje na zlom však přišla v 8. kole, kdy Brno zajíždělo do Ústí, které patří i letos ke špičce 1. ligy. Hattrick zlepšeným výkonem dokázal uzmout svému protivníkovi bod za porážku v nájezdech a nechybělo mnoho k tomu, aby slavil tři body za výhru v základní hrací době.

Hráli jen na dvě lajny

„Doufal jsem, že to urveme, hráli jsme na dvě lajny, nepřijeli jsme v plné sestavě. Věděli jsme, že to bude těžké, že nám to Ústí zadarmo nedá. Můžeme být rádi za bod, odsud se body moc nevozí,“ podělil se o své pocity ze zápasu autor dvou branek Lukáš Vlach.

Vedou tabulku návštěvnosti

V boji o další prvoligové body mohou Hattricku pomoct i diváci. „Na zápas se Znojmem, kam klubové vedení pozvalo hned několik brněnských škol, jich přišlo 850. A Hattrick tak jasně vede tabulku návštěvnosti a určitě by se na čele chtěl udržet i v dalším průběhu soutěže,“ uvedl mluvčí klubu Kryštof Severa.

Potvrdí zlepšené výsledky?

Další domácí duel čeká florbalisty z moravské metropole v neděli 22. října ve 13:00, kdy do města pod Špilberkem zamíří FbC Plzeň, tedy tým ze středu tabulky, který může být pro Hattrick ideálním soupeřem k potvrzení zlepšených výkonů.