Posílení manažerského úseku v klubu a větší pravomoci pro sportovního manažera Zdeňka Psotku. To jsou priority, které pro začátek stanovil nový majitel brněnské Zbrojovky Libor Zábranský. Dlouholetý šéf hokejové Komety odkryl aspoň zčásti karty po týdnu mlčení. Musí se posílit management klubu, říká vlastník Zbrojovky na klubovém webu.

V klubu se teprve rozkoukává

Minulý týden ve čtvrtek se veřejnost dověděla, že se stal novým majitelem fotbalového klubu. V něm se Zábranský teprve rozkoukává. „V těchto dnech je to z mé strany hlavně o manažerské práci. Pronikám stále hlouběji do klubového dění, zjišťuju si veškeré detaily a všechno si postupně vyhodnocuju. Fotbalové prostředí se od toho hokejového v mnohém liší, ale najdete zde i spoustu průsečíků, hlavně v řízení klubu jako takovém. Tady si troufnu tvrdit, že mám dostatek zkušeností, a ty chci zúročit ve prospěch Zbrojovky,“ uvedl bývalý hokejista, který v minulosti vzkřísil hokejovou Kometu a dobyl s ní dva tituly.

Musí se posílit management Zbrojovky

Jeho první konkrétní kroky už mají jasné obrysy. „Jednoznačně se musí posílit management klubu. Ať už se bavíme o sportovním, obchodním nebo marketingovém úseku, je zřejmé, že zde chybí lidé. Do každé ze zmíněných oblastí je potřeba dosadit profesionály. Prostě správné lidi na správná místa. Pevně věřím, že bude tento restart vnímán pozitivně a nebudou se za tím hledat žádné fabulace,“ řekl Zábranský.

Větší pravomoci pro sportovního manažera

Ten je v úzkém propojení se sportovním manažerem Zdeňkem Psotkou. Nový vlastník Zbrojovky na něj bude hodně sázet. „Samozřejmě se teprve poznáváme, ale určitě dojde k rozšíření jeho pravomocí. Zdeněk dostane volnou ruku, aby svůj tým mohl rozšířit a zároveň o věcech více rozhodoval,“ vysvětlil majitel klubu.

Popřál hráčům štěstí v dnešním zápasu v Příbrami

Zábranský se také potkal s hráči v kabině. „Přijde mi korektní se osobně představit a říct si do očí to zásadní. Také jsem hráčům popřál štěstí do pátečního zápasu proti Příbrami. Víc podrobností po mně ale nechtějte, ty mají zůstat v kabině,“ uvedl muž, který nyní v Brně vládne hokeji i fotbalu. Připomenul tak dnešní televizní zápas Zbrojovky v Příbrami, který je pro Brňany po domácí porážce s Opavou velmi důležitý. V tabulce jim patří 11. příčka a na svého dnešního soupeře, který také zrovna formou neoplývá a je desátý, ztrácejí dva body. Zároveň je dělí jen čtyři body od sestupových příček.

Cíle jsou jasné: stabilizace klubu a postup do 1. ligy

V této souvislosti Zábranský jasně vytyčil sportovní cíle: stabilizace klubu a následně postup do nejvyšší soutěže. „K tomu je potřeba navýšit rozpočet, aby měl sportovní úsek prostředky na angažování co nejkvalitnějších hráčů. Ať už se jedná o hokej nebo fotbal, o výsledcích vždy rozhodují hráči na hřišti. Klíčem k úspěchu je jejich přístup a aby věřili tomu, co dělají. Nesmí mít hlavu dole,“ zdůraznil nový majitel Zbrojovky. Ten bude sázet i na práci s dětmi a mládeží. „Mládež je bezesporu budoucností Zbrojovky. Podle toho, jak to mám zatím načtené, probíhá práce s mládežníky na špičkové úrovni,“ dodal Libor Zábranský.