Brňák v pražském derby. Florbalový útočník Bohemians Šimon Hronek přišel do kádru klokanů před začátkem tohoto ročníku z brněnského Hattricku. Nyní se do moravské metropole vrátí na finále Poháru českého florbalu, v němž Bohemians budou zítra od 20 hodin ve STAREZ aréně Vodova čelit Spartě.

 Zahraje si o pohár

Oba celky jsou ve finále podruhé, jen jeden z nich si připíše premiérovou trofej. Pro Hronka se už jen postup do finále poháru rovná největšímu úspěchu v kariéře. Sám ale ví, že jako úspěch se vše bude hodnotit až po skončení utkání. V rozhovoru pro zpravodajský portál BRŇAN prozradil, jak vnímá rivalitu mezi Spartou a Bohemians a jaké narážky slýchá při pendlování mezi dvěma největšími českými městy.

Čeká vás finále Poháru Českého florbalu, tak jak se na něj těšíte?

Tím, že to je v Brně, tak se na to těším daleko víc, než kdyby se hrálo kdekoliv jinde. Očekávám vyrovnaný zápas. Máme Spartě co vracet, protože jsme s ní v sezoně prohráli.

Sám jste to nakousl. Jste z Brna, tedy máte o to větší motivaci. Víte už teď, kdo všechno se na vás přijde podívat?

Mamka s bráchou si kupovali lístky hned poté, co jsme postoupili do finále. Jelikož většina kamarádů je z mého bývalého působiště z Hattricku, tak nevím, jestli dorazí kvůli tréninku, ale někteří určitě dorazí.

Ve hře není jen vítězství v poháru, ale nově i postup na Champions Cup.

 To určitě, ale na Pohár mistrů moc lidí nemyslí. Chceme se soustředit na ten jeden zápas a odvést v něm ten nejlepší výkon, protože v posledních dvou duelech se nám moc nedařilo. Chceme předvést zkrátka naši hru a to, co umíme nejlépe.

V Bohemians jste první sezonu po příchodu z Hattricku. Jak zatím hodnotíte průběh ročníku v novém působišti?

 Změnu vidím pozitivně, i když pro mě byla velká. Z týmu, který hraje spodek tabulky, jsem se dostal do celku, jenž má nejvyšší ambice a drží se na vršku superligy. Florbalově se nám jako týmu dlouho dařilo. Měli jsme šňůru výher a až na poslední dva zápasy jsme předváděli dobré výkony. Celkově jsem rád, že jsem ten krok udělal a jsem součástí Bohemky.

Bavili jste se se spoluhráči, že tím, že jste z Brna, jim budete dělat průvodce?

Ne, to vůbec (smích). Podle mne pojedeme rovnou na halu, takže nebude úplně čas na procházky, ale klukům bych určitě doporučil se po Brně projít.

Řevnivost mezi Prahou a Brnem je hodně známá. Vy v Brně pořád působíte, protože jezdíte hrát na střídavé starty za Hattrick. Nemají na vás občas spoluhráči nějaké narážky v rámci vašeho pendlování mezi oběma městy?

 Samozřejmě je hodně narážek. Když přijedu zpátky do Brna, tak se někteří ptají, jestli jsem se již naučil slova jako „viď, tramvaj a takové věci”. V Praze se mi naopak někteří smějí za to, jak nazývám některé věci nebo zkrátka jak mluvím. V Praze si dělají srandu z toho, že jsem Brňák a v Brně, že jsem Pražák (smích).

Na co byste nalákal diváky v Brně?

Nalákal bych je na styl hry, kterým se chceme prezentovat, a to je útočný florbal. Jak u nás, tak ve Spartě je spoustu šikovných hráčů, kteří dokážou předvést skvělé výkony. Opravdu se mají na co těšit. Bude to zkrátka atraktivní utkání.