Dvěma góly do sítě ostravského Baníku pomohl Jakub Řezníček fotbalistům Brna k první ligové výhře (2:1) po šesti zápasech. Navíc se jimi osamostatnil v čele tabulky střelců. Čtyřiatřicetiletý útočník už dal v probíhající sezoně nejvyšší soutěže 13 branek, čímž vyrovnal své kariérní maximum. O vstupu do Klubu ligových kanonýrů, k němuž mu schází osm tref, a případné koruně pro krále střelců je podle něj ale předčasné mluvit.

Řezníček odehrál v české nejvyšší soutěži za Příbram, Mladou Boleslav, České Budějovice, Spartu, Plzeň, Olomouc, Teplice a Brno v 16 sezonách 321 zápasů, v nichž dal 90 gólů. Po jednom zásahu přidal během angažmá ve slovenském Ružomberoku a belgickém Lokerenu. „Každý gól mě těší. Věřím, že mezi stovkaře dojdu. Když ne tento rok, tak příští,“ řekl Řezníček novinářům po utkání 20. kola první ligy.

V podobném duchu smýšlí i o tom, že by se mohl stát nejlepším kanonýrem tohoto ligového ročníku. „Jsou tu i jiné týmy, které mají vynikající útočníky. Podívejte na Slavii, ta dává doma po pěti gólech a to je neskutečné. Neříkám, že bych korunu nechtěl, ale bude to těžké,“ uvedl Řezníček.

Daleko více ho potěšila skutečnost, že jeho trefy pomohly zlomit nepříznivou sérii Brna

„Byl to velmi těžký zápas, v jehož závěru jsme museli hodně bránit cenné vítězství. Máme důležité tři body, které jsme chtěli. Máme za sebou soupeře z čela tabulky. Teď začnou zápasy s těmi týmy, které jsou na tom bodově podobně,“ prohlásil příbramský rodák.

První góly v jarní části ligové sezony si nechal až na čtvrtý zápas. „První tři kola byla těžká, hráli jsme s Plzní a na Slavii. Věřil jsem, že dnes to zlomím a něco dám,“ podotkl Řezníček.

Nevadilo mu, že na hattrick nedosáhl. „Byl by hezký, ale šance už tam nebyla. Moje dva góly však stačily ke třem bodům, tak třeba příště,“ řekl někdejší reprezentant do 21 let.

Obě jeho branky dnes posvětil ještě videorozhodčí, čímž mu trochu zkazil bezprostřední radost

„Je to zvláštní, když emoce nemohou vylétnout ven hned. Nedá se nic dělat, ale to netrápí jen mě,“ uvedl Řezníček, jemuž letos už po zásahu VARu neuznali sudí tři góly. Utkání s Baníkem ho stálo spoustu sil. „Dnes to bylo na konci na hraně sil, už nejsem nejmladší, ale zvládli jsme to. Uskákali jsme jejich vysokého (Muhameda) Tijaniho, což bylo klíčové,“ prohlásil Řezníček.