Fotbalisté Vyškova ani ve druhém jarním utkání druhé ligy nevyhráli. Lídr tabulky v 18. kole doma proti Vlašimi ještě minutu před koncem prohrával 0:2 a až v závěru mu Amidou Diallo dvěma brankami zajistil aspoň remízu 2:2. Znovu zaváhal i největší favorit čtvrtá Zbrojovka Brno, která remizovala s třetím Táborskem bez branek.

Začátek jara nezastihl lídra tabulky ve formě

Vyškov, který vloni neuspěl v baráži o nejvyšší soutěž, potvrdil, že ho začátek jara nezastihl ve formě. Moravský celek měl v azylu v Drnovicích blízko k teprve druhé domácí porážce v sezoně. Důrazný francouzský útočník Diallo sice v závěru potrestal dvě zaváhání vlašimské obrany, i tak ale lídr tabulky počtvrté z posledních pěti kol nezvítězil. K Vyškovu se dnes může přiblížit Dukla Praha, která z druhého místa neúplné tabulky aktuálně ztrácí čtyři body.

Důležitý je vždy tým, tvrdí hrdina utkání

S bodem byl spokojený i dvougólový střelec Amidou Diallo. „Nejdůležitější je, že jsme neprohráli a bojovali jsme až do konce utkání,“ uvedl útočník na klubovém webu po dechberoucím závěru. Právě jeho trefy z 90. minuty a ze třetí minuty nastavení pomohly MFK k bodovému zisku. „Jsem za dva góly velmi rád, ale hlavní je vždy tým. Fotbal není individuální disciplína. Ale když mohu týmu pomoci k výhře nebo aspoň k remíze, je to pro mě radost,“ podotkl čtyřiadvacetiletý střelec.

Diallo viděl posun oproti Kroměříži

Útočník zároveň viděl ve výkonu týmu posun oproti utkání v Kroměříži, kde Vyškov prohrál 1:0. „Viděl jsem, že jsme tentokrát více bojovali. Snažili jsme se lépe přihrávat a rotovat na obou stranách. Z mého pohledu se musíme lépe využívat prostory po stranách hřiště. Protože máme rychlé hráče na bocích a také vepředu, kde máme kvalitní útočníky. Rád bych tak pomohl týmu k postupu do první ligy,“ dodal Diallo.

Viděl jsem vůli s výsledkem něco udělat, řekl Kameník

Lídr tabulky získal ze dvou jarních utkání jen bod. Trenér Jan Kameník uvedl, že teď si jeho svěřenci musí brát body venku, třeba hned v příštím kole proti béčku Olomouci. „Kdyby mi někdo před utkáním s Vlašimí řekl, že budeme mít jen bod, tak by to bylo málo. Po zápase však musím říct, že ten bod je pro nás skoro vítězstvím, protože ten tým se zvedl. A je potřeba hráče pochválit, jak se tým zvedl z nepříznivého stavu 0:2. Oni si za tím šli. Viděl jsem vůli s výsledkem něco udělat. Je to dobrý odrazový můstek, jak dál pokračovat v práci,“ řekl zpravodajskému portálu BRŇAN vyškovský kouč.

Brno uhrálo s Táborskem jen bezbrankovou remízu

Ani v druhém jarním utkání nezvítězil také další adept na postup Brno. Zbrojovka se doma s Táborskem rozešla bez branek a ze čtvrtého místa ztrácí na sobotního soupeře bod. „Utkání se nám nepovedlo. Chtěli jsme dostat soupeře pod tlak, to se nám nepodařilo. Táborsko hrálo výborný zápas. Ne nadarmo jsou třetí a mají nejméně obdržených branek. Defenziva jim pracuje výborně a nám se nedařilo je překonat. Kromě několika individuálních akcí a součinností dvou hráčů jsme se prakticky nedostali pořádně do šance, chyběla tomu spousta věcí,“ štvalo trenéra Zbrojovky Tomáše Polácha.