Fotbalisté Vyškova zůstávají v druhé lize neporažení. V 7. kole dokázali v Drnovicích otočit duel s béčkem pražské Sparty a po výhře 3:1 se probojovali se 17 body do čela tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Skóre otevřel v 28. minutě po rohu Stárek, když tečoval střelu Hodouše. Domácí však ve druhé půli skóre otočili, když nejprve vyrovnal Metsoko, po 70 minutách hry už to bylo po gólu Baya 2:1 a účet zápasu uzavřel z penalty Vintr.

Skóre otevřela Sparta

Sparťané vlétli do utkání aktivně a v úvodních minutách měli víc ze hry. V 9. minutě se opřel do míče Cissé, ale obrana Vyškova jeho ránu zblokovala. V 16. minutě měl šanci Hodouš a o čtyři minuty později střílel nůžkami přes hlavu Hranoš, jeho rána však Stejskalovu branku minula. Po necelé půlhodině hry se však hráči v rudých dresech dočkali, když po rohu střílel Hodouš a Stárek jeho ránu tečoval mimo Stejskalův dosah – 0:1.

Sparta byla podle Kameníka v první půli lepší

Hubený náskok pak hosté do konce první půle udrželi. Není tedy divu, že v kabině Vyškova byla o přestávce menší bouřka. „Sparta vstoupila do utkání aktivně a běžecky lépe. A my si s tím nedokázali poradit a často jsme se utápěli ve zpětných přihrávkách. A míče, které šly za obranu Sparty, se tam dostávaly se zpožděním a nedokázali jsme se dostat do běžeckých soubojů. Horko těžko jsme tak v první půli nacházeli recept, jak se do obrany hostů dostat,“ konstatoval trenér Vyškova Jan Kameník.

Vyškov otočil skóre během 12 minut

V úvodu druhého dějství přihrával ve vápně Metsoko nabíhajícím spoluhráčům, ale gólman hostů Nalezinek jeho záměr vyběhnutím zmařil. V 53. minutě se pěknou ránou blýskl Kanakimana, ale na 1:1 srovnal až o pět minut později po hrubé chybě hostů z brejku Metsoko. Vzápětí vytáhl na druhé straně hřiště parádní zákrok Stejskal a v 70. minutě otočil skóre po dobře zahraném rohu Bayo – 2:1.

Výhru potvrdil z penalty střídající Vintr

O šest minut později vystřídal Vintr Kanakimanu a hned mohl skórovat. „Většinou tyhle šance proměňuji,“ hlesl Vintr. Ale smutný být nemusel, protože v nastaveném čase si došel pro penaltu, kterou sám proměnil – 3:1. „Čekal jsem jen na hráče, který přiběhne zezadu, navedl jsem si to před něj a on mi nešikovně šlápl na nohu. Za mě to byla jasná penalta. Hned jsem si šel pro míč, abych si ji kopnul,“ popsal situaci Vintr.

Diváci jsou dvanáctý hráč, pochvaluje si kouč domácích

Podle Kameníka pomohla jeho svěřencům i změna rozestavení. „Za výkon v druhé půlce jsme si vítězství zasloužili, protože hráči šlapali do poslední chvíle,“ uvedl kouč Vyškova. Ten si pochvaloval i fantastickou kulisu, kdy hráče v bílém hnalo za výhrou v deštivém počasí 1457 diváků. „Vždycky to zahučí a při vstřelení gólu vybuchne obrovská euforie. Fanoušci jsou jednoznačně náš dvanáctý hráč a přejeme si, aby jich chodilo ještě víc,“ řekl Kameník.

Vyškov si drží neporazitelnost

To, že se Vyškov dostal do čela tabulky, ho nechává klidným. „Tabulka je jako počasí, protože se každý týden mění. Podívám se na ni po šestnáctém kole, abych věděl, v jaké pozici jsme před zimní pauzou. A pak se podívám po 30. kole a doufám, že budeme co nejvýš,“ dodal trenér MFK. Podle Vintra je ale příjemná i dosavadní podzimní neporazitelnost. „Počítám to trenérovi. Kromě prohry 1:0 s ligovým Zlínem v baráži se zatím za trenéra Kameníka neprohrálo, což je fajn,“ dodal Ondřej Vintr.