Fotbalisté prvoligové Zbrojovky pilně zbrojí na jarní část probíhající sezóny. Několik dní před koncem přestupního termínu přivítali v kabině novou tvář! Na půlroční hostování přichází z Plzně pětadvacetiletý stoper Mohamed Tijani, který by měl vyztužit obranu Brňanů.

Rodák z Pobřeží slonoviny hraje za Benin

Urostlý stoper se k týmu připojil v neděli před tréninkem. A nyní se dolaďují administrativní detaily hostování, které je bez opce. Afričan narozený v Pobřeží slonoviny reprezentuje další zemi z pobřeží Guinejského zálivu – Benin. A loni v srpnu si připsal debut v Poháru afrických národů proti Mosambiku.

Styl Zbrojovky se mi zamlouvá, říká Tijani

„Jsem spokojený, že v Brně můžu být. Viděl jsem Zbrojovku v několika zápasech a líbí se mi styl, jakým hraje. I tohle hrálo roli při rozhodování, kde strávím jaro, ten styl by mi měl sednout,“ uvedl Mohamed Tijani, přezdívaný Momo.

Brňané jsou po dvou jarních prohrách jedenáctí

Brňané v prvním zápase jara prohráli doma právě s Plzní 1:3, v neděli padli po srdnatém boji 2:0 v Praze se Slavií a v tabulce FORTUNA:LIGY jim patří až 11. příčka. Tijani však Zbrojovku považuje za fotbalový tým a je přesvědčený, že nepatří do dolních pater tabulky.

Chce týmu pomoci k lepšímu postavení v tabulce

„Rád bych pomohl k tomu, aby se Brno posunulo výš, čímž pomůžu i sobě. V zimě jsem měl zdravotní problémy, ale už jsem v pořádku. Těším se na první trénink a na to, jak nové spoluhráče lépe poznám,“ okomentoval transfer Tijani, který by měl na trávníku hrát v dresu s číslem 3.

Trenér Dostálek posilu vítá

Novou akvizici kvitují i trenéři Zbrojovky. „Jsme rádi, že se nám povedlo takového hráče přivést. Momo už má navzdory relativně nízkému věku něco za sebou, prošel velkými kluby. Je schopný nám okamžitě pomoci v silových parametrech, výšce a v rozehrávce,“ uvedl trenér Richard Dostálek.

Prošel Vyškovem, Slavií, Libercem i Teplicemi

Tijani se z rodného Abidjanu přesunul do mládežnické akademie španělského Vallecana. Odtud zamířil do Vyškova a přes Jihlavu se dostal do Slavie. V dresu pražského týmu odehrál dva zápasy v nejvyšší soutěži, další starty přidal na hostování v Liberci a Teplicích. U Nisy okusil také atmosféru Evropské ligy.

S Plzní hrál Ligu mistrů

Od loňského léta je africký fotbalista hráčem Plzně, za kterou kromě ligových duelů nastoupil také v Lize mistrů, přičemž proti Bayernu Mnichov a milánskému Interu hrál dokonce v základní sestavě. Celkem má na kontě 28 ligových duelů a 8 zápasů v evropských pohárech.