Fotbalisté Zbrojovky, jejímž majitelem se stal vlastník hokejové Komety Libor Zábranský, prohráli v 25. kole druhé ligy doma s Opavou a musí se dívat hodně pod sebe. V tabulce jim patří 11. příčka a jsou jen čtyři body od patnácté sestupové pozice. O těsné výhře Slezanů rozhodl v závěru první půle obránce Srubek, který do Opavy loni přestoupil z Vyškova.

Šance byly na obou stranách

Začátek zápasu moc fotbalové krásy nepřinesl. Do první velké šance se dostal ve 14. minutě kapitán Brna Řezníček, ale tváří v tvář Richterovi neuspěl. V 18. minutě pálil na druhé straně Rezek, ale jeho rána šla mimo. O sedm minut později vyzrál na ofsajdovou past Řezníček, jenže Richtera opět nepřekonal a marně ještě hledal dorážejícího Alijagiče.

Srubek udeřil hlavou po rohu

Stejná dvojice si vyzkoušela spolupráci i v 39. minutě, kdy kapitán přiklepl hlavou míč spoluhráči, ten se ale zblízka netrefil stejně jako o chvíli později Potočný. Za promarněné šance Brna tak přišel trest, když si ve 43. minutě naskočil na rohový kop nehlídaný Srubek a otevřel skóre – 0:1. Rozhodující gól však neviděli skalní fanoušci Zbrojovky, jejichž kotel zůstal prázdný a místo nich tam visel jen transparent Bartoněk – lhář a podrazák.

Během čtyř minut padly dvě červené karty

Domácí se ve druhé půli pokoušeli vyrovnat. A jejich šance stouply v 58. minutě, kdy po druhé žluté dostal červenou hostující Rezek. Jenže o čtyři minuty později se síly vyrovnaly, protože stejný postup zopakoval sudí Volek v případě Smejkala a poslal ho pod sprchy.

Měl to být gól, hlesl Potočný

Trenér Brna Kříž pak zkusil oživit hru střídáním. Největší tutovku měl v 84. minutě Potočný, jenže jeho prudkou ránu zblokoval jeden z opavských hráčů. „Nechal tam nohy. Škoda, kdybych to dal nahoru, asi by byl gól, ale na rozhodování jsem měl vteřinu, odrazilo se to ke mně, chtěl jsem hned vypálit. Nemůžu se na to vymlouvat, to byl jasný gól a měl jsem to dát, stejně jako se nemůžeme vymlouvat, že na nás měly být dvě penalty,“ hlesl Roman Potočný.

Na boj o záchranu trenér nemyslí

Prohra mrzela i trenéra Kříže. „Prohráli jsme 0:1, co k tomu říct. Jsme naštvaní, ale jdeme dál, chceme se připravit na Příbram, to je teď pro nás nejdůležitější. Kluci na sobě chtějí pracovat, nějakým způsobem to zlomit, bohužel to tam dneska nepadlo,“ uvedl kouč. Po nadějném minulém týdnu se situace Zbrojovky v tabulce opět zkomplikovala, na sestupové příčky má jen čtyřbodový náskok. „Ale já se na to takhle nedívám, jak už jsem říkal několikrát. Jsou to čtyři body, v hlavách to někde možná je, ale já bych chtěl, aby to tam kluci neměli. Věřím, že když se ještě trošku zlepšíme a začne nám to tam padat, nebude to problém,“ hlásí trenér.

Nového majitele v kabině prý příliš neřešili

Do utkání šla Zbrojovka už s novým majitelem Liborem Zábranským, kabina to ale podle Kříže příliš neřešila. „Něco vnímáme, ale chceme od toho být oproštěni a soustředit se na fotbal. Je to věc majitelů, do toho nemám co zasahovat. Teď je to ukončené. A byl bych šťastný, aby fanoušci zase brzy byli tím dvanáctým hráčem. Vím dobře, že v Brně jsou fanoušci výborní. Nic s tím aktuálně neudělám, taková je situace, musíme zkrátka makat na hřišti, jedině tak se k nám fanoušci vrátí a budou fandit,“ dodal trenér Brna.