Fotbalisté brněnské Zbrojovky hráli ve 28. kole FORTUNA:LIGY v souboji jedenáctého s dvanáctým týmem tabulky v Liberci. S kupou zraněných hráčů se Brno snažilo domácím vzdorovat, což se mu však dařilo jen do 23. minuty, kdy se prosadil Frýdek, na kterého navázal Tupta a skóre na straně domácích uzavřel opět Frýdek. Zbrojovka sice v závěru snížila vlastní brankou domácích, ale na body v Liberci nedosáhla. A zkomplikovala si tak boj o záchranu v nejvyšší soutěži, když klesla na 13. příčku a jediný bod ji dělí od Teplic, které jsou na 14. místě znamenajícím baráž.

Návrat Ševčíka do základní sestavy

Do základní sestavy se pro utkání s Libercem vrátil Ševčík, z marodky zmizel Hrabina, který se ukázal na levé straně obrany a do středu zálohy se po odpykání trestu postavil Texl. Nicméně i tak na začátek angažmá v Brně kouč Hašek nebude vzpomínat úplně nejlépe, neboť i přes návraty se marodka Brna celkem zaplnila. Zkušený trenér totiž musel řešit nově zraněné v podobě čtveřice Koželuh, Divíšek, Matejov a Rogožan. Na střídání tak měl k dispozici pouze pět hráčů.

Skóre otevřel Frýdek

Po krátkém oťukávaní se do první velké šanci zjevil domácí Tupta, ale z velice dobré pozice minul branku Berkovce. Tentýž hráč se snažil překonat Berkovce i o čtyři minuty později, ale ani tentokrát neuspěl. Zbrojovka se snažila najít cestu k brance Vliegena tradičně. Přes Řezníčka, což se první fázi zápasu úplně nedařilo. Góly přinesla až druhá dvacetiminutovka. Ve 23. minutě totiž centr z levého křídla přizvedl Tijani vysoko do vzduchu a brankář Berkovec si k němu nedokázal najít cestu. A Frýdek tak měl jednoduchou práci, když hlavičkou otevřel skóre – 1:0.

Domácí rozhodli ještě v první půli

O šest minut později vedl Liberec o dvě branky. Hlavica neuhlídal Tuptu a ten po pasu z pravé strany prostřelil brněnského brankáře – 2:0. Patnáct minut hrůzy pro brněnské fanoušky završil moment z 34. minuty, kdy po rychlé akci doputoval míč na vrchol vápna, odkud Frýdek poslal svou přihlášku do ankety Gól roku a nedal Berkovcovi žádnou šanci – 3:0. Zbrojovka mohla snížit po akci Alliho, který dostal míč centrem na zadní tyč, kde operoval Hrabina, ten sklepl jen pro Texla, který však míč nezpracoval.

Berkovec uchránil hosty od katastrofy

I ve druhé půli byl Liberec lepším týmem na hřišti a Berkovec měl plné rukavice práce. Nejdřív se na něj hnal Frýdek s Olatunjim, poté osamocený druhý jmenovaný. V obou případech zůstalo skóre nezměněné. Berkovec byl klíčovým mužem Zbrojovky, neboť právě on držel akci Brňanů stále nad vodou. V 57. musel vytasit dobrý zákrok proti střelci druhé branky domácích.

Liberec si dal „vlastence“

Zbrojovka se ale i tak dočkala. V předposlední minutě základní hrací doby se totiž k volnému kopu z pravé strany dostal Michal Ševčík, odcentroval do vápna na nabíhajícího Tijaniho, ale ještě daleko před ním se do vzduchu pověsil Rondić, který poslal míč za záda Vliegena – 3:1. Tím dal utkání konečnou podobu 3:1. Zbrojovka tak nevyužila možnosti zamíchat kartami v boji o poslední příčku ve skupině o umístění a ve skupině o záchranu klesla na 13. příčku.